De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 7 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Argentijnen moreel en
op papier in voordeel

Van onze speciale verslaggever

   
 

SAPPORO - Sapporo is klaar voor de meest beladen wedstrijd in de eerste ronde van het wereldkampioenschap. Engeland-Argentinië is meer dan een voetbalwedstrijd. Ook politieke sentimenten, als gevolg van de Falkland-oorlog in 1982, laaien weer op. En dan is er nog de angst van de organisatie voor rellen. Naar verwachting nemen vandaag achtduizend Engelse supporters, waarvan een aanzienlijk aantal zonder kaartje, bezit van de stad waar schaatser Ard Schenk in 1972 olympisch kampioen werd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
David Beckham heeft slechte herinneringen aan Argentinië. (Foto: AP)
Voor de kust ligt inmiddels een oud cargoschip, dat door het ministerie van Justitie is ingezet als gevangenisboot, aangezien de plaatselijke politie denkt niet genoeg cellen beschikbaar te hebben. Sapporo heeft er alles aan gedaan om de veiligheid te waarborgen. Daarin gaat men erg ver. Vorige week kwam een vrouw met een pasgeboren baby zelfs het stadion niet in. Althans, zij wel, maar de baby moest buiten blijven. Het echtpaar had de kaarten al gekocht toen voor de gezinsuitbreiding nog geen datum was geprikt.

Voor Engeland staat er vanavond in het futuristische Sapporo Dome met de uitneembare grasmat erg veel op het spel. Het gelijkspel tegen Zweden gaf weinig reden tot tevredenheid. Met name de tweede helft wilde David Beckham snel vergeten. "We kunnen ons niet nog zo'n inzinking permitteren", aldus de aanvoerder, die naar eigen zeggen nu op 95 procent zit. "Dat is vijf procent meer dan voor de eerste wedstrijd." Wel klaagde 'Becks' over pap in de benen. "Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt, maar zo vreemd is het ook weer niet als je na acht weken weer een wedstrijd speelt."

De Argentijnen zijn moreel en op papier in het voordeel. Ze hebben drie punten op zak en waren zowel in 1986 als in 1998 al eens verantwoordelijk voor de uitschakeling van Engeland. In het laatste duel kreeg Beckham de rode kaart. "Ik zal me nu niet meer zo snel laten gaan. Die ervaring heeft me gemaakt zoals ik nu ben", zegt Beckham.

In de Engelse ploeg zal Emile Heskey naast Michael Owen in de voorhoede spelen. Owen maakte zich bij coach Sven-Göran Eriksson sterk voor zijn teamgenoot bij Liverpool. "Omdat ik hem beter begrijp." Darius Vassell verdwijnt uit het elftal en maakt plaats voor een extra middenvelder, Nicky Butt.

"Iedereen praat over de klasse van de Argentijnen. Ik hoop dat ze goed luisteren, het zelf ook gaan geloven en daardoor te zelfverzekerd zijn", zei Beckham over de favorietenrol die de tweevoudig wereldkampioen kreeg toebedeeld.

De Zuid-Amerikanen missen opnieuw Roberto Ayala. De aanvoerder werd in de warming-up voor het duel met Nigeria getroffen door een lichte spierscheuring en traint sindsdien apart. De medische staf probeert hem klaar te stomen voor de laatste groepswedstrijd tegen Zweden. Middenvelder Juan Pablo Sorin, die Cruzeiro inmiddels heeft verruild voor Lazio Roma, had ook last van een spierblessure, maar is gisteravond alsnog fit verklaard. De enige wijziging die coach Marcelo Bielsa doorvoert is het opstellen van linkerspits Kily Gonzalez in plaats van Claudio Lopez.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 7 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.