De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Maradona mag
Japan niet in

   
 

YOKOHAMA - In de jacht op de wereldtitel moet Argentinië het komende maand in Japan zonder de steun van Diego Maradona stellen. De voormalige sterspeler krijgt geen visum wegens zijn drugsverleden. De 41-jarige Maradona is in het verleden betrapt op het gebruik van cocane. Mensen die met justitie in aanraking komen wegens drugsgebruik zijn in Japan niet meer welkom.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Diego Maradona (Foto: EPA)
Maradona moest nog een teleurstelling incasseren. Uit respect voor "pluisje" wilde de nationale voetbalbond van Argentinië geen enkele speler het shirt met rugnummer tien geven. De FIFA stemde aanvankelijk met het voorstel in maar besloot uiteindelijk dat ook een Argentijn het shirt met nummer tien moet dragen. Zo komt het dat reserve-doelman Bonano geen nummer 24 maar nummer tien krijgt.

Fraudeur

Bij de communicatie-afdeling van de FIFA is lichte onrust uitgebroken omdat een onbekende man ten onrechte een perskaart heeft gekregen. Hij heeft daarmee toegang tot alle mediacentra in Japan en Zuid-Korea waar vrijdag het wereldkampioenschap voetbal begint. De man kreeg de pas in Seoul. Hij gaf zich daar uit voor reporter van de Sunday Mirror. De zaak kwam aan het licht toen de echte journalist van de Engelse krant zich meldde. De inmiddels gealarmeerde Zuid-Koreaanse politie heeft de fraudeur nog niet gevonden.

Geschorsten

Vijf spelers moeten de eerste wedstrijd van hun land op het wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea missen. Zij zijn geschorst als gevolg van een boeking in het kwalificatietoernooi. Onder hen is Chilavart, de regelmatig scorende doelman van Paraguay. De vrije trappenspecialist spuugde tijdens de kwalifictiewedstrijd tegen Brazilië linksback Roberto Carlos in het gezicht en werd voor drie duels geschorst. Hij heeft al twee duels langs de kant gezeten. Mexico kan tijdens het duel met Kroatië geen beroep doen op het geschorste tweetal Rodriguez en Arellano. Senegal mist tegen Frankrijk Sarr en de Nigeriaan Udeze mag tegen Argentinië niet in actie komen.

Sinclair

Trevor Sinclair vloog 30.000 kilometer in elf dagen. Van Londen naar Dubai, van Dubai naar Seoel, van Seoel naar Londen en van Londen naar Osaka. Hij behoorde tot de selectie van het Engelse elftal, moest plaats maken voor de herstelde Kieron Dyer en werd opgeroepen voor de geblesseerde Danny Murphy. Sinclair verliet woensdag de Engelse selectie. De 29-jarige middenvelder van West Ham United moest plaats maken voor Dyer van Newcastle United wiens blessure nog wel niet hersteld was maar die op termijn inzetbaar was. Bondscoach Eriksson drong er bij Sinclair op aan een paar dagen langer te blijven maar de speler koos voor de terugreis omdat zijn vrouw vijf maanden zwanger is. Twee dagen later riep de bondscoach Sinclair weer op. Danny Murphy van Liverpool brak tijdens de training zijn linkervoet en Sinclair was de aangewezen vervanger. Dus stapte hij vrijdag in het vliegtuig voor de 36 uur durende reis naar Osaka om zich weer bij de Engelse selectie te voegen.

Premie

De Spaanse internationals zijn een aparte premieregeling overeengekomen met hun voetbalbond. Alleen bij het bereiken van de finale van het wereldkampioenschap is het kassa voor de voetballers. In de aanloop (voorronde, kwart- en halve finales) worden geen premies uitgekeerd. Bij een wereldtitel verdient iedere Spaanse voetballer uit de 23-koppige selectie 480.809 euro. Bij verlies van de eindstrijd is dat de helft.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.