De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Elftal van trainer Maaskant na één jaar terug op hoogste niveau
RBC Roosendaal herhaalt
het kunststuk

Van onze speciale verslaggever

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Alles vergeven en vergeten. De RBC-spitsen Geert den Ouden (l) en Henk Vos hebben het tijdens Cambuur-RBC geregeld met elkaar aan de stok, maar zijn na het binnenhalen van de promotie de grootste vrienden. (Foto: ANP)
LEEUWARDEN - De tranen na de degradatie van vorig seizoen waren nauwelijks opgedroogd of er vloeiden weer tranen in Roosendaal. Dit keer van geluk. Na een afwezigheid van één jaar is RBC terug in de KPN Eredivisie. Door de 0-3 zege in de uitwedstrijd tegen Cambuur/Leeuwarden behield het elftal van Robert Maaskant in de nacompetitie één punt voorsprong op FC Den Bosch, dat door de RBC-supporters uitbundig werd uitgeleid naar de Gouden Gids Divisie. "En we zwaaien met z'n allen naar Den Bosch", klonk het onophoudelijk, nadat Peter Maseland RBC naar de bevrijdende 0-1 had geschoten.

Clubs die Maaskant in de toekomst willen strikken, doen er goed aan hem voor een oneven aantal jaar te laten tekenen. De 33-jarige oefenmeester debuteerde twee seizoenen geleden bij RBC Roosendaal in het betaalde voetbal met promotie via de nacompetitie, degradeerde het jaar daarop kansloos uit de KPN Eredivisie, maar herhaalde zaterdag het kunststukje van het seizoen '99/'00. "Je begint haast te geloven dat ik echt een toptrainer ben", grapte de inwoner van Bathmen, die volgend jaar de scepter zwaait bij Go Ahead Eagles.

Met een sigaar in de hand, RBC-sjaal om de nek en een fles champagne aan de mond erkende hij in december te hebben gevreesd voor zijn baan. "We verloren drie keer op rij en leken af te haken in de titelrace. Dan weet je dat je onder druk komt. Ik was bang weggestuurd te worden en dat iemand anders met mijn veren zou gaan pronken. Ik wist namelijk dat de spelersgroep de kwaliteiten had om te promoveren en vermoedde dat dit er nog wel uit zou komen."

Opvallend was dat in Leeuwarden - samen met de hele nacompetitie excellerende Henk Vos - de jonkies RBC op het juiste spoor zetten. Met name Pascal Heije, Sander Keller en Peter Maseland wekten ondanks hun jeugdige leeftijd de indruk al veelvuldig met het (promotie)bijltje te hebben gehakt en kenden geen faalangst.

Vooral de rol van Peter Maseland was opmerkelijk. De middenvelder, die pas voor de achtste keer in de basis stond, leek te beschikken over de longen van een paard en hielp zijn ploeg ook nog eens over het dode punt heen door in de 26e minuut met een fraaie boogbal te scoren.

Nadat uitblinker Henk Vos in de 49e en 64e minuut voorzetten van Gijs Cales doeltreffend had afgerond, kon op de eretribune door de geblesseerden Juan Viedma, John van Loenhout en Edwin de Graaf de polonaise worden ingezet.

Direct na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Ruud Bossen barstte Vos in tranen uit en sprintte hij naar zijn trainer. "Ik heb fantastisch samengewerkt met Robert. Dit succes gun ik hem van harte. Het is een trainer met heel veel capaciteiten. Dat blijkt ook wel als je een club twee keer naar de eredivisie loodst." Voor de 'waterlanders' had de ex-prof van onder meer Feyenoord, Standard Luik, Sochaux, maar ook FC Den Bosch, wel een verklaring. "Begin juni word ik 34. Als je dit dan nog meemaakt, mag je je best even laten gaan."

Viedma, die tijdens de nacompetitie zijn achillespees afscheurde, strompelde met zijn krukken over het veld. De verdedigingsleider, die een uitstekend seizoen beloond zag met belangstelling uit binnen- en buitenland, had het zichtbaar zwaar. "Natuurlijk is het zuur dat ik niet op het veld sta. Hier wil je bij zijn." Toch bekeek hij het positief. "Het is de eerste keer dat ik promoveer, dus ga ik nu even genieten."

De nieuwe trainer van RBC, Chris Dekker, zag het gehos op een afstandje glimlachend aan. "Ik mag Maaskant en zijn staf wel bedanken ja. Dankzij hen ben ik volgend jaar trainer in de eredivisie. Geweldig." Volgens Dekker zijn er binnen afzienbare tijd aankopen te verwachten. "Ik heb mijn verlanglijstje al ingediend bij het bestuur."

Cambuur Leeuwarden - RBC Roosendaal 0-3 (0-1). 26. Maseland 0-1, 49. Vos 0-2, 64. Vos 0-3. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 3276.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.