De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Kampioen Die-Haghe
serieus in problemen

Van onze korfbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Die-Haghe, dat twee maanden geleden landskampioen zaalkorfbal werd en ernaar streefde om de 'dubbel' binnen te halen, heeft zichzelf in een moeilijke positie gebracht. De wedstrijd Die-Haghe-Deetos/PC (uitslag 14-11) van 5 mei jongstleden, moet aanstaande woensdag worden overgespeeld. Die-Haghe speelde in deze wedstrijd met een ongerechtigde speler.

Edwin Hogendorf mocht niet spelen na enkele gele kaarten, maar de Hagenaars maakten een vergissing door te denken dat hij zijn straf al had uitgezeten. Veel erger voor de Haagse formatie is dat het KNKV niet alleen de wedstrijd ongeldig verklaarde, maar ook nog eens twee extra verliespunten oplegde. Ondanks dat alles is Deetos/PC al zeker van een kruisfinaleplaats door de 14-12 zege op Nic/VCD, dat uitgeschakeld is.

In de andere kampioenspoule is Blauw-Wit zeker van een plaats en weet die club nu al dat zij die op eigen terrein mogen spelen. Door de 20-12 zege op OA/Olympia en de 13-13 puntendeling van DOS'46 en Fortuna zijn de Amsterdammers zeker van de eerste plaats. Fortuna is uitgeschakeld!

In de degradatiepoule is PKC/CB veilig, 14-9 tegen Sporting-Trigon dat daardoor is gedegradeerd. DOS-WK won met 22-16 van HKV/OE. In de andere afdeling vallen de beslissingen volgende week, nu twee gelijke spelen: Dalto/Human tegen KVS/PP 14-14 en TOP-DVO 16-16.

De stand in kampioenspoule-A: Deetos/PC 4-8, Die-Haghe 4-4, Vada/Rentokil 5-3, Nic/VCD 5-1. In B: Blauw-Wit 5-8, OA/Olympia 5-5, DOS'46 5-5, Fortuna 5-2. In degradatiepoule-C: PKC/CB 5-10, HKV/OE 5-6, DOS-WK 5-4, Sp-Trigon 5-0. In D: Dalto/Human 5-7, DVO 5-5, TOP 5-4, KVS/PP 5-4.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.