De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  FC Den Bosch zakt
in moeras

Van onze speciale verslaggever

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Fred van der Hoorn (l) en Peter Uneken druipen verslagen af. (Foto: Francois Wieringa)
DEN BOSCH - FC Den Bosch is terug bij af. Een 0-3 zege in de uitwedstrijd tegen Emmen kon niet verhinderen dat de Bosschenaren na één jaar al weer degraderen uit de KPN Eredivisie, want RBC Roosendaal, de koploper in poule A van de nacompetitie, zette tegen Cambuur dezelfde uitslag neer en werd poulewinnaar. De gevolgen van de degradatie zijn aanzienlijk voor de financieel kwetsbare club, die nu bijvoorbeeld een aantal spelers (te beginnen met Bart Van den Eede) moet verkopen om een niveau lager tot een sluitende begroting te komen. Bovendien moet FC Den Bosch door de degradatie op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, want de reeds gevonden geldschieter wilde alleen in de eredivisie op het shirt staan.

Over één ding was zaterdagavond iedereen het eens: Fred van der Hoorn had beter verdiend. Het afscheid van de 39-jarige clubcoryfee van FC Den Bosch viel samen met een van de treurigste avonden uit de clubgeschiedenis. Samen met zijn maatje Arnold Scholten voerde Van der Hoorn vorig seizoen FC Den Bosch ondanks een bijna-faillissement naar het kampioenschap en bijbehorende promotie, die de club een nieuwe toekomst leek te bieden. Een buitenkans om de club eindelijk wat vet op de botten te bezorgen en zo betaald voetbal in Den Bosch veilig te stellen, besefte Van der Hoorn als geen ander.

Een jaar later is alles anders. "Had ik dan vorig seizoen moeten stoppen? FC Den Bosch had mij nodig en ik denk dat je een meer dan degelijk seizoen hebt gedraaid wanneer je op je 39e tot 39 wedstrijden in de competitie en nacompetitie komt." Hoewel Van der Hoorn een dieptrieste avond beleefde, sprak de clubman kort na de wedstrijd alweer bevlogen over de toekomst van de club. "Nu moeten we beginnen het stadion af te bouwen en dat als uitgangspunt nemen om een stabiele club neer te zetten in de hoofdstad van Brabant."

Hoewel Van der Hoorn een contract als hoofd scouting op zak heeft, is zijn toekomst door de bezuinigingsronde van de afgelopen weken onzeker geworden. Het vertrek van technisch directeur Arnold Scholten en het stevige snijden in de organisatie van FC Den Bosch heeft het perspectief van Van der Hoorn ernstig gewijzigd, maar tot op heden hoorde de routinier niets van het bestuur. "Onbegrijpelijk dat het bestuur nog niet met hem heeft gesproken. Een boegbeeld als Van der Hoorn mag je als club niet laten gaan", vond de door een achillespeesblessure uitgeschakelde trainer Wiljan Vloet. De kritiek die vanuit de spelersgroep en de technische staf op het bestuursbeleid werd gespuid, was niet misselijk. Met name voorzitter Bert Kersten, die tijdens de nacompetitie een bezuinigingsoperatie in gang zette en daarmee grote onrust veroorzaakte, moest het ontgelden. De preses, die doodleuk ontbrak bij het voor de toekomst van FC Den Bosch cruciale duel in Emmen, heeft in de ogen van veel Bosschenaren de afgelopen periode eigengereid geopereerd en vooral gebrekkig gecommuniceerd.

"Wees eerlijk naar de groep en maak ons duidelijk hoe de club ervoor staat. Nu moeten we weer tijdens de vakantie afwachten wat er gebeurt. Ik verwacht dat het ergste nog moet komen", meende Mourad Mghizrat. Spits Van den Eede noemde het naar buiten brengen van een ontslaggolf in de organisatie op de dag van de eerste sleutelwedstrijd tegen RBC amateuristisch, terwijl Vloet een heel duidelijke parallel zag tussen de jobstijding en de lamgeslagen groep in die zo belangrijke wedstrijd. "Met uitzondering van die wedstrijd tegen RBC hebben we het in de nacompetitie met dertien punten heel redelijk gedaan, net zoals we het in de competitie heel redelijk hebben gedaan. Maar je hebt geen rendement en dat is het ergste wat er is", kwam de naar Roda JC vertrekkende Vloet tot een treurige slotsom.

Emmen - FC Den Bosch 0-3 (0-2). 16. Van den Eede 0-1, 18. Van den Eede 0-2, 64. Peys 0-3. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 2983.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.