De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Projectontwikkelaar in Nijkerk vermoord
   
 

door Harrie Nijen Twilhaar NIJKERK - De 32-jarige projectontwikkelaar René Koopman uit Nijkerk is zaterdagochtend in zijn woning naast zijn kantoor aan de Nieuwstraat door pistoolschoten om het leven gebracht. De vermoedelijke dader, een 22-jarige vrouw uit Ermelo, is door de politie ter plekke aangehouden.

Rond 08.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een schietincident in het centrum van het Veluwse stadje. In het pand troffen agenten op de tweede verdieping de directeur/eigenaar van Nijeborgh Beheer hevig bloedend aan.

Direct werd een traumateam van het Academisch Ziekenhuis Utrecht opgeroepen om de op dat moment nog in leven zijnde Koopman te redden. Een brandweerteam moest het raam aan de voorkant van het bedrijfspand forceren om het slachtoffer uit de woning te halen. De projectontwikkelaar overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Koopman was directeur/eigenaar van Nijeborgh Beheer en Nijeborgh Assurantiën BV. Hij stond bekend als een hardwerkende jonge zakenman die in de regio al de nodige successen had geboekt.

Volgens Caroline Bosschart, een directe collega van Koopman, was de 22-jarige verdachte vrouw een goede bekende. "René en de vrouw kenden elkaar heel goed. Het is voor mij dan ook een raadsel hoe het tot een schietincident kwam", aldus de collega. Zij vermoedt dat Koopman het slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen relatieprobleem.

Volgens politiewoordvoerder Harry Munniksma gaat het "om een gecompliceerde zaak". De jonge vrouw wordt dinsdag bij de rechter-commissaris in Zutphen voorgeleid.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.