De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 18 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ook brons voor Deborah Gravenstijn op EK
Huizinga op
herhaling

Van onze medewerker

   
 

MARIBOR - Geen vijfde Europese judotitel voor Mark Huizinga. Daarvoor moet de olympisch judokampioen op herhaling in Athene volgend jaar. Nu moest de Vlaardinger genoegen nemen met een zwaar bevochten derde plaats, na wazari winst op Rasul Salinov uit Azerbaidzjan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Geen goud, maar slechts brons voor Mark Huizinga. De judoka gaat teleurgesteld van de mat in Maribor. (Foto: ANP)
"Ik heb op zeven Europese kampioenschappen op het erepodium gestaan. Het ging vandaag inderdaad wat stroever dan ik had verwacht, maar ik heb me ook anders voorbereid. Toch hoop je op een titel en ik heb er zwaar voor moeten gaan. Ik zie dit EK als een tussenstation, maar ik had natuurlijk wel gehoopt opnieuw Europees kampioen te worden. Ik maakte een foutje tegen Grekov die nu in de finale staat, maar minder is dan Salinov die ik voor de derde plaats heb verslagen."

Deborah Gravenstijn werd eveneens derde in de 57-klasse. Dat was de totale medaille-oogst op de tweede dag van de 44e Europese judokampioenschappen. De fysiotherapeute op vliegbasis Gilze-Rijen verloor in de eerste ronde van de Russin Micha Soukalova met een yuko maar kwam fraai terug, zelfs verder dan de Russin die in de strijd om brons nog verloor van de Spaanse Hernandez.

"Ik merkte dat dit kampioenschap te vroeg kwam na mijn knie-operatie. Ik heb een maand goed kunnen trainen en dat bleek te weinig te zijn om Tatachouchakva te verslaan. Het ging daarna wel beter in de volgende partijen en vooral in de beslissende wedstrijd voor de derde plaats. Dit was het hoogste bereikbare voor mij en ik heb me toch kunnen plaatsen voor de wereldkampioenschappen in Osaka Japan", zei Gravenstijn, de vice-wereld- en Europees kampioene. "Mijn doel blijft echter een gouden medaille te halen op de Olympische Spelen en dan moet je wel Osaka mogen doen in 2004. De eerste stap is gezet."

Gravenstijn toonde wel karakter door na het verlies te winnen van Zivkovic uit Joegoslavië, van Soukalova uit Tsjechië, Roibu uit Roemenië en tenslotte ook de Française Barbara Harel met een wazari te verslaan.

Daniëlle Vriezema en Guillaume Elmont bleven steken op de zevende plaats en hebben voorlopig geen plaatsing voor de WK. De Haarlemmer Elmont had het aan zichzelf te danken dat hij niet verder kwam in Slovenië. Elmont opnieuw in het judocircuit in de 81-klasse, deed het best goed, verloor van de nummer drie Roberto Meloni uit Italië, klopte wel Elod Abraham uit Roemenië en leek op weg naar de derde plaats te gaan. Na 12 seconden voor het einde van de partij tegen de Pool Robert Krawczik kreeg hij een keikoku tegen wegens inactiviteit en verloor alsnog. Cor van der Geest beende woedend de kleine maar knusse sporthal uit. "Hij heeft het weggegeven, dat kan niet op dit niveau."

Daniëlle Vriezema begon goed tegen de sterke Spaanse Sara Alvarez door in de extra tijd een ippon te maken. Ze verloor daarna van de Britse Karen Roberts met een yuko tegen en een koka voor, maar vocht zich terug. Ze won van de Duitse von Harnier maar verloor daarna met een wazari van de Oostenrijkse Claudia Heill.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 18 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.