De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 18 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Gaal verzoenend
bij terugkeer Barcelona

Van onze sportcorrespondent

   
 

BARCELONA - Na een kolderieke omweg van elf uur via Rotterdam, Alicante en Valencia om tegenstanders met witte zakdoekjes op het vliegveld van Barcelona te ontlopen, streek Louis van Gaal gisteren na een afwezigheid van twee jaar weer op het oude nest van het Camp Nou neer. "Ik ben tevreden dat ik een tweede kans krijg. Ik zit boordevol illusies maar ben me er terdege van bewust dat het een moeilijke uitdaging is."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Louis van Gaal was zijn emoties even niet helemaal de baas. (Foto: AP)
Bij zijn terugkeer in het Camp Nou, waar hij twee jaar geleden opstapte met een ironische felicitatie aan de pers die hij toen grotendeels verantwoordelijk stelde voor zijn onvrijwillige vertrek, ontpopte Van Gaal zich bij zijn rentree als de grote verzoener. "Sommige mensen steunen mijn terugkeer, anderen en een deel van de pers zijn er tegen. Mijn uitdaging is die tegenstanders te overtuigen", legde een ingetogen Van Gaal zich bij de harde werkelijkheid neer.

De belangstelling in de foyer van de ereloge van het stadion Camp Nou was ongekend. Meer dan 200 journalisten en ruim 20 cameraploegen wilden aan den lijve vaststellen of de belofte van voorzitter Gaspart dat er een nieuwe Van Gaal zou neerstrijken in Barcelona op waarheid berustte. Het Spaanse journaille wilde meteen de proef op de som nemen. Maar op een eerste de beste stekelige vraag wat hij van de negatieve ervaringen uit zijn eerste etappe had geleerd, ontstak Van Gaal dit keer niet in toorn maar gaf correct antwoord. Al ging hij een diepe analyse opzichtig uit de weg door een gehoorprobleem en slechte beheersing van de taal als argumenten aan te voeren. "Door mijn eerste ervaring heb ik de essentie van de club en de cultuur van Catalonië beter leren kennen en waarderen. FC Barcelona is de club van mijn hart."

Al ging het hem te ver om deemoedig de hand volledig in eigen boezem te steken bij het zoeken naar de oorzaken van zijn falen in zijn vorige periode bij Barça.

Maar op een totale metamorfose hoeven ze in Barcelona niet te rekenen.

Van Gaal tekende een contract voor drie jaar. Maar over de samenstelling van zijn staf hulde hij zich in nevelen. Hij wilde alleen kwijt dat Andries Jonker zeker met hem mee komt en zijn assistent wordt. Maar of Frans Hoek aanblijft wilde Van Gaal niet met zoveel stelligheid bevestigen. "Ik wil eerst nog met iedereen praten, ook met Frans Hoek." Net zozeer wilde Van Gaal zich niet vastleggen welke spelers moeten vertrekken of wie worden aangekocht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 18 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.