De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 18 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Checa troeft
Rossi af

Van onze motorsportmedewerker

   
 

LE MANS - Hoewel de eerste tijdtraining niet maatgevend is voor de definitieve startopstelling, deed zich een aantal verrassingen voor tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Frankrijk voor motoren. Zo werd de voorlopige pole position in de moto GP-klasse opgeëist door Carlos Checa, die daarmee Valentino Rossi, de gedoodverfde favoriet, een fractie van een seconde voorbleef.

Checa is de Yamaha-teamgenoot van Max Biaggi en de ervaren Spanjaard heeft dit jaar al eerder getoond goed overweg te kunnen met de nieuwe viertakt-motor. Jurgen van den Goorbergh (12e) plaatste zich voorlopig op de derde startrij tussen ex-500-cc wereldkampioen Roberts en Cato, de Japanner die als het grootste talent in de racewereld wordt beschouwd.

Op het korte GP circuit van Le Mans is niet alle aandacht gericht op de zwaarste raceklasse, want de Franse toeschouwers verwachten minimaal twee landgenoten op het podium. Arnaud Vincent, de trotse koploper in de 125-cc titelstrijd, bediende de chauvinisten op maat met de snelste tijd, terwijl Randy de Puniet tot de grote kanshebbers bij de kwartliters behoort. In de 250-cc training was sprake van een bizarre vertoning, omdat het na een paar minuten ging regenen en slechts 9 van de 29 coureurs zich wisten te kwalificeren. Ook de Nederlander Jarno Janssen moet nog een goede tijd zetten, maar dat zal voor hem en al zijn collega's onmogelijk zijn als het op zaterdagmiddag regent. In dat geval zal de wedstrijdleiding zich in een vreemde bocht moeten wringen om de zaak te redden, want met een incompleet startveld kun je niet van een Grand Prix spreken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 18 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.