De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 18 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Metaalfraude VS
raakt ook ING

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De omvangrijke fraude in de internationale metaalhandel die deze week in de Verenigde Staten aan het licht kwam, waarbij banken op grote schaal zijn opgelicht, heeft ook ING getroffen.

De Nederlandse bankverzekeraar heeft via dochtermaatschappijen een bedrag van rond $44 miljoen aan leningen uitstaan bij het verdachte Britse handelsbedrijf RBG, zo heeft een woordvoerster vrijdag bevestigd. ING heeft bij het verstrekken van het krediet onderpanden van RBG ontvangen en bekijkt nu of en hoe de vorderingen kunnen worden opgeëist. ING wil voorlopig nog niets weten van een voorziening voor eventuele schade.

Eerder deze week maakte een Amerikaanse officier van justitie de arrestaties van vier verdachten bekend. Zij zouden een internationale groep banken voor ten minste $600 miljoen hebben getild. Die som zou mogelijk ook 1 miljard dollar groot kunnen zijn. Een van die banken blijkt nu ING te zijn.

De verdachten wisten sinds twee jaar met gefingeerde facturen voor internationale transacties in metalen bij banken leningen los te krijgen. Volgens de openbaar aanklager in de VS is hier sprake van fraude met een "werkelijk verbazingwekkende reikwijdte." De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken nog hoe de verdachten precies te werk zijn gegaan.

Centraal in het onderzoek staat RBG Resources. Dit bedrijf is eigendom van de rijke Britse zakenman Viren Rastogi. Hij werd deze week gearresteerd toen hij in zijn kantoor bezig was documenten te vernietigen, zo schrijft de Britse krant Financial Times vrijdag. De boeken van RBG melden activa van $470 miljoen die wellicht niet gedekt zijn. RBG zou een omzet van meer dan $1 miljard draaien.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 18 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.