De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 23 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Hooijdonk: "Internazionale fantastische tegenstander"
'Big Pete'
in tranen

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Pure emotie bij Pierre van Hooijdonk als hij de beslissende strafschop heeft benut en zo Feyenoord voorbij PSV heeft geschoten. De lange aanvaller beleeft in de kwartfinale van de UEFA Cup een van de meest emotionele momenten van zijn loopbaan en pinkt daarbij zelfs een traantje weg. (Foto: REUTERS)
ROTTERDAM - Feyenoord trilde een dag na de nacht daarvoor nog na van emotie. De spectaculaire UEFA-Cupwedstrijd tegen PSV had zoveel losgemaakt, dat dé man van 'superdonderdag' gisteren bij de koppeling aan Internazionale Milaan zich nog steeds niet goed realiseerde wat er zich allemaal in De Kuip had afgespeeld. Net als veel van zijn medespelers was ook Pierre van Hooijdonk volgeschoten toen aan de krankzinnige wedstrijd een einde was gekomen. "Je mag best weten dat ik een traantje heb gelaten", vertelde de nieuwe 'Koning van De Kuip'. "Zeker toen we allang in de kleedkamer zaten en buiten de mensen hoorden zingen. Op dat moment besefte ik het unieke van deze wedstrijd."

'Big Pete' realiseerde zich bovendien: "Kijk, ik ben 32 jaar en zal het bereiken van een Europese halve finale niet zo snel meer meemaken. Sterker, ik denk niet dat ik volgend seizoen nog een keer in een halve eindstrijd sta. Gisteren realiseerde ik me pas wat voor een enorme impact die strijd tegen PSV heeft gehad. Iedereen schoot vol en dat kwam zeker door de wijze waarop we de halve finale bereikten. Volgens mij was het al vier minuten in blessuretijd, toen ik die goal scoorde. En ja, als je dan ook nog eens de beslissende strafschop erin schiet, dan is dat fantastisch."

Na de pakkende kwartfinalewedstrijd verlieten hij en aanvoerder Paul Bosvelt als laatste brasserie 'De Cuyperij' waar tot diep in de nacht werd feestgevierd. Gisteren was het alweer vroeg dag voor de Feyenoorders, die om één uur gespannen de loting voor de halve finales op teletekst volgden. Toen vervolgens Inter uit de koker rolde en nog wel als eerste, was de stemming louter positief. "Dit is een fantastische loting", meende Van Hooijdonk. "Ik denk dat het een voordeel is dat we eerst in Milaan (4 april) spelen. Het maakt niet zoveel uit of je nu Inter of AC Milan hebt geloot; dat we in de halve finale zitten, zegt voldoende. Nee, Borussia Dortmund had niet ik willen loten. Volgens mij heb je tegen Italiaanse ploegen meer kans om door te bekeren. In Milaan kunnen we vanuit de verdediging spelen om dan hier voor een vol huis toe te slaan."

Ook Bert van Marwijk was niet ongelukkig met het Inter van Ronaldo, Seedorf, Zanetti, Vieri en coach Hector Cuper. "Van de drie overgebleven clubs", zei hij, "is Inter niet alleen de meest aansprekende, doch ook de beste club van dit moment. Dat bewijzen ze, want Inter staat niet voor niets bovenaan in de Serie A. Als je Valencia, dat tweemaal op rij in de Champions-Leaguefinale stond, weet uit te schakelen, kom je van goeden huize. Misschien hadden we tegen AC Milan meer kans gehad, maar goed, Inter is een geweldige tegenstander. Ik verheug me nu al op die wedstrijden. We zullen ons stinkende best doen om de finale (woensdag 8 mei in De Kuip) te halen, al realiseer ik me wel dat dit een tegenstander van formaat is", aldus Van Marwijk, die vandaag al assistent Mario Been naar Rome stuurt om Inter daar tegen AS Roma aan het werk te zien.

"De rol van underdog", vervolgde Van Hooijdonk, "ligt ons wel. In die twee duels zullen we boven ons uit moeten stijgen om de finale te halen. Misschien zeggen ze bij Inter nu wel, dat ze het met Feyenoord hebben getroffen. Prima toch? Vergeet niet, dat Inter vorig seizoen moeite had met Vitesse. Nu heeft Inter, wat ik begrepen heb, de zaken weer aardig op de rails gekregen. Maar het is een geweldige stimulans om de finale te halen als je bedenkt dat die in onze eigen Kuip wordt gespeeld. We moeten pakken wat we pakken kunnen. Daar hoort ook het kampioenschap bij. We doen nog op twee fronten mee. Dat vind ik uniek en vandaar dat ik donderdagavond lekker feest heb gevierd. Want nogmaals, met mijn 32 jaar verwacht ik niet dat ik ook volgend seizoen in een halve finale van de Europa Cup sta."

LOTING UEFA CUP EN CHAMPIONS LEAGUE ZIE T1



 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 23 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.