De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 23 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Turkije opgelucht na bezoek Cheney
Turkije kan rustig ademhalen. Na de visite van de Amerikaanse vice-president Dick Cheney aan Ankara is duidelijk dat de Verenigde Staten, bondgenoot van Turkije, niet direct van plan zijn Irak aan te vallen.
Turkije opgelucht na bezoek Cheney
Voorwaarden hulp arme landen
Leiders van arme landen hebben op de VN-top in de Mexicaanse stad Monterrey hun rijke tegenpolen gewaarschuwd dat zij moeten betalen voor een wereld die vrij is van terrorisme. Leiders van rijke landen zeiden op hun beurt dat ze eerst resultaten willen zien voordat zij bereid zijn meer geld te geven.

VN-waarschuwing over watertekort
Meer dan de helft van de wereldbevolking zal te maken krijgen met een drinkwatertekort als de consumptie daarvan in hetzelfde tempo doorgaat als nu. Dat stellen de Verenigde Naties in een gisteren, op Wereldwaterdag, gepubliceerd rapport. Op termijn, rond het jaar 2025, wonen vijf miljard mensen in gebieden waar niet kan worden voldaan aan de vraag naar vers water.
VN-waarschuwing over watertekort
Vredesoverleg zonder resultaat Vredesoverleg zonder resultaat
Ondanks een derde Palestijnse aanslag in evenveel dagen is onder Amerikaanse leiding het Israëlisch/Palestijns vredesoverleg weer hervat. Het overleg bleef gisteren zonder resultaat.
Bondsraad achter
immigratiewet

De Duitse bondsraad heeft de fel omstreden nieuwe immigratiewet van minister Otto Schily (Binnenlandse Zaken) met een stem verschil aangenomen, maar de christen-democraten weigeren de uitslag te erkennen.

Drugs-inval marinebasis
op Curaçao

Het openbaar ministerie van de Nederlandse Antillen en de marechaussee Caribisch gebied blijken een inval te hebben gedaan op de Nederlandse marinebasis Parera op Curaçao.
Thatcher (76) stopt met lezingen
De Britse oud-premier Margaret Thatcher is de afgelopen maanden door verscheidene kleine hersenbloedingen getroffen en trekt zich op advies van haar doktoren terug uit het openbare lezingencircuit.
Thatcher (76) stopt met lezingen

Verlamde vrouw mag sterven
Een verlamde Britse vrouw die om passieve euthanasie heeft gevraagd, heeft recht op een waardig levenseinde.
Curaçaose kinderen krijgen les in slikken van bolletjes
Op Curaçao worden steeds vaker kinderen en tieners ingezet als schakel in de drugshandel. Twee basisschooldirecteuren zijn bezorgd over wat zij in hun omgeving zien en horen. Directeur Franklin Clemencia van de Giovannischool kent een aantal adressen waar tieners worden getraind in het slikken van bolletjes.
Leger Israël wacht hoge schadeclaims
De financiële schade die Israël lijdt door de Al Aksa Intifada kan nog eens veel hoger uitvallen, nu het Israëlische hooggerechtshof heeft beslist dat twee Palestijnen in aanmerking kwamen voor een schadevergoeding voor het leed dat het Israëlische leger hun aandeed tijdens de eerste Intifada. Rechtse politici in Israël zeggen echter dat mensen die denken aan een schadeclaim aan het verkeerde adres zijn.
Leger Israël wacht hoge schadeclaims
Britse 'homocommissaris'
doelwit roddelpers

De omstreden Londense commissaris Brian Paddick (43) heeft deze week ondanks aantoonbare successen in de strijd tegen de criminaliteit het veld moeten ruimen. Zijn aanhangers zeggen dat hij is 'weggepromoveerd' omdat hij homoseksueel is.

'Al-Qaedastrijders hadden
lab voor bio-wapens'

Amerikaanse troepen hebben tijdens hun strijd tegen overgebleven Al-Qaedastrijders in Afghanistan een laboratorium voor de vervaardiging van biologische wapens gevonden. Dit heeft een Britse regeringsfunctionaris gisteren onthuld.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.