De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 23 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Gerets zet negatieve
gedachten opzij

Van onze Telesportredactie

   
 

EINDHOVEN - Van een training was nauwelijks sprake in Eindhoven, waar vooral driftig werd nagepraat over de wonderbaarlijke en energievretende wedstrijd tegen Feyenoord. Vandaag zal PSV-trainer Erik Gerets pas met zijn selectie het vizier kunnen richten op Ajax, het tweede cruciale topduel binnen drie dagen. "Ik arriveerde op De Herdgang met een heel slecht gevoel. Nu ben ik met mijn gedachten alweer bij Ajax", zei Gerets gistermiddag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
Van een training was nauwelijks sprake in Eindhoven, waar vooral driftig werd nagepraat over de wonderbaarlijke en energievretende wedstrijd tegen Feyenoord.
"Zeer zuur", noemde de PSV-trainer de nederlaag in Rotterdam. Gerets sprak met de spelers en de spelers spraken met elkaar. Alleen de reserves deden iets wat op een training leek. De vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen, werd dikwijls gesteld.

"Ik heb veel meegemaakt, maar dit voegt er weer een nieuw hoofdstuk aan toe. De wedstrijd duurde twintig seconden te lang. Je krijgt aanvankelijk geen kans in de wedstrijd, maakt toch 1-0, Feyenoord speelt paniekvoetbal en wij missen nog enkele riante mogelijkheden. Het is duidelijk dat we in die fase niet professioneel geweest zijn", concludeerde Gerets, die zich net als een aantal spelers op vaderlijke wijze ontfermde over Jan Heintze. Een slordigheid van de Deen leidde de gelijkmaker van Pierre van Hooijdonk in. "Jan is 38. Ik hoef hem niet te zeggen wat er fout ging."

PSV heeft morgen maar één opdracht. "Winst is pure noodzaak om nog een kans op het kampioenschap te maken. Er is ondanks alles één voordeel: we hebben niet veel tijd om in de put te zitten", aldus Gerets, die vreest dat Wilfred Bouma de topper in het Philips-stadion niet zal halen. De middenvelder kreeg tegen Feyenoord opnieuw veel last van een oude liesblessure. Om die reden haakte Bouma, die door een stekende pijn werd gehinderd bij het trappen van de bal, ook af tijdens de strafschoppenserie. Hij werd vervangen door Georgi Gakhokidze, wiens slechte penalty vervolgens doorslaggevend was voor het 5-4-verlies.

Tegen Ajax keert Kevin Hofland, vorige week tegen Vitesse geschorst, terug in de ploeg. Johann Vogel (hersenschudding) echter herstelt langzaam en is voorlopig nog niet beschikbaar.

PSV: geblesseerd: Vogel en Leandro. Twijfelachtig: Bouma.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 23 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.