De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 23 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Bittere pil McDonald's

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street heeft zich gisteren in de loop van de dag enigszins kunnen herstellen van het forse verlies, dat tijdens de eerste uren was geïncasseerd. De Dow Jones-index, die aanvankelijk op bijna 95 punten had gestaan, sloot daardoor 'slechts' 52 punten onder de laatste stand van donderdag op 10427,67. De Nasdaq stond op dat moment ruim 17 punten in de min op 1851,37.

Fastfoodketen McDonald's kwam gisteren met een bittere pil voor de aandeelhouders. De verwachtingen ten aanzien van de resultaten over het eerste kwartaal zijn naar beneden bijgesteld. Als reden daarvoor gaf de hamburgergigant valuta-effecten, zorgen over besmet vlees in Azië en tegenvallende omzetcijfers in Zuid-Amerika. McDonald's verwacht nu een winst per aandeel van $0,29 à $0,30. Inclusief een voorziening in verband met de sluiting van 32 restaurants in Turkije is de winst per aandeel zelfs nog 3 dollarcent lager. Analisten waren van een winst per aandeel van $0,31 uitgegaan. Voor het gehele jaar rekent de onderneming op een winst van $1,49. De koers van het moest bijna een dollar terug op $27,75.

De winstdoelstelling van 15% groei per jaar zal op langere termijn niet worden gehaald, zo maakte sportkleding- en schoenenfabrikant Nike bekend. Dat deed de koers met $3,70 dalen tot $59,50.

Positief nieuws kwam er van Applied Materials en Palm, de grootste producent van zakcomputers. Beide ondernemingen zien een aantrekkende markt. De koers van Palm schoot $0,70 omhoog naar $3,87, bij een omzet van 54 miljoen stuks.

General Electric kon zich enigszins herstellen van het verlies dat donderdag moest worden geïncasseerd. Het fonds noteerde $0,42 hoger op $37,87.

Gisteren vond de beursgang plaats van Travellers Property Casualty, een afsplitsing van Citigroup. Met de beursgang was een bedrag van $4 miljard gemoeid. De belangstelling voor de verzekeraar was groot. De introductiekoers was $18,50, gesloten werd op $19,56, na een omzet van 75 miljoen stuks.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 23 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.