De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 7 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Alle uitslagen 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Paul McCartney gaat trouwen Paul McCartney gaat trouwen
Paul McCartney zal in juni in het huwelijk treden met zijn verloofde Heather Mills. De ex-Beatle heeft tegen vrienden gezegd dat hij niet zal wachten om Heather zijn 'jawoord' te geven.
Veel Al-Qaeda-strijders gedood
Veel Al-Qaeda-strijders gedood
In het afgelopen weekeinde begonnen grondoffensief in de besneeuwde bergen bij Shahikot in de oostelijke Afghaanse provincie Paktia zijn inmiddels enige honderden strijders van Al-Qaeda en de Taliban gedood. Dit meldde gisteren de Amerikaanse commandant, generaal Frank Hagenbeck, op de Afghaanse luchtmachtbasis Bagram bij Kaboel.

Levenslang cel voor
horrordominee Pandy

De Brusselse rechtbank heeft de Hongaarse horrordominee Andras Pandy gisteren conform de eis veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Zijn dochter Agnes kreeg 21 jaar, vier jaar minder dan gevraagd.

"Tribunaal blijft tot komst
van Radovan Karadzic"

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag wordt niet opgeheven voordat de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic en zijn militaire commandant Ratko Mladic voor het gerecht zijn verschenen, aldus een Amerikaanse functionaris.
Foto's dode Rachel als afschrikmiddel Foto's dode Rachel als afschrikmiddel
Een video van twintig minuten en enkele losse foto's van de 21-jarige aan heroïne overleden Rachel Whitear hebben in Groot-Brittannië de discussie losgemaakt of schokkende beelden helpen om jongeren van de harddrugs af te houden. De ouders van Rachel geloven daar heilig in. Foto's van Rachels levenloze kapotgeprikte lichaam, dat door het vele gebruik van harddrugs donker verkleurd was, werden door haar ouders als waarschuwing tegen drugsgebruik aan de media verspreid.
Geestelijke steun oppositie Madagaskar
Aanhangers van oppositieleider Marc Ravalomanana, zwaaien met hun armen om kwade geesten te verdrijven uit het kantoor van de voormalige minister van Visserij en Zeebronnen in Madagaskar.
Geestelijke steun oppositie Madagaskar

Cel voor Erbakan
De Turkse oud-premier Erbakan is veroordeeld tot twee jaar en vier maanden celstraf wegens fraude.
Padre Pio 'huilt bloed'
Gelovigen verzamelen zich rondom een standbeeld van Padre Pio in de Siciliaanse stad Messina. Uit de bronzen ogen zouden gisternacht 'tranen van bloed' hebben gevloeid. Reden voor tweeduizend Italianen om naar het beeld te trekken om met eigen ogen het 'wonder' te aanschouwen. Een vrouw bad dinsdagavond bij het beeld vanwege een ernstig zieke neef. Toen zou het beeld ook een paar tranen hebben gehuild.
Padre Pio 'huilt bloed'
Britse vraagt rechter om
passieve euthanasie

Een Britse vrouw heeft gisteren in een hoorzitting voor het hooggerechtshof via een videoverbinding naar haar ziekenhuisbed gevraagd om passieve euthanasie. De patiënte is sinds vorig jaar totaal verlamd en kan niet meer zelfstandig ademen.

Franse bouwvakkers uit
brandende tunnel

Negentien Franse bouwvakkers hebben doodsangsten uitgestaan nadat ze in een brandende tunnel vast waren komen te zitten. De brand brak dinsdagavond even voor middernacht uit in de tunnel die wordt aangelegd in de buurt van Versailles.
VS tot Sjaron: beleid is uitzichtloos VS tot Sjaron: beleid is uitzichtloos
Zowel de VS als de VN hebben de strijdende partijen in het Midden-Oosten gewaarschuwd dat hun huidige koers van geweld beantwoorden met geweld geen enkel uitzicht biedt op verbetering. Secretaris-generaal van de volkerenorganisatie, Kofi Annan, riep de leiders van Israël en de Palestijnen op hun verantwoordelijkheid te nemen, omdat "anders de geschiedenis een hard oordeel over hen zal vellen."
Nederlandse arts helpt Afghanen
De Nederlandse legerarts Martin Baardman en zijn hospikken houden samen met Britse, Duitse en Spaanse collega's wekelijks spreekuur in Kaboel, niet ver van het kamp van de 220 Nederlandse soldaten.
Nederlandse arts helpt Afghanen
Israëli's weten niet meer waar ze moeten schuilen
De nu al 17 maanden durende geweldsspiraal in Israël en de Palestijnse gebieden werkt de Israëlische bevolking op de zenuwen. Uit angst voor aanslagen blijven restaurants leeg en neemt het aantal buitenlandse bankrekeningen toe. Ook de aanvragen voor buitenlandse paspoorten hebben een stijging laten zien.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.