De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Eerste Nederlanders in atletendorp
   
 

SALT LAKE CITY - Een klein deel van de Nederlandse ploeg voor de Winterspelen is neergestreken in het olympisch dorp in Salt Lake City. Bondscoach Gerard Kemkers en de schaatsers Andrea Nuyt, Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen en Renate Groenewold namen als eerste Nederlanders hun intrek in het zwaar beveiligde dorp, dat komende weken plaats biedt aan ruim 3500 sporters, begeleiders en officials.

De ploeg van Kemkers verbleef de afgelopen weken in het Canadese Calgary, waar de laatste hand werd gelegd aan de voorbereiding op de Olympische Spelen. De kleine delegatie was in gezelschap van chef de mission Leo Visser, die ook uit Calgary meekwam. De komende week volgt de rest van de Nederlandse afvaardiging.

Doping (3)

Een Amerikaanse arbitragecommissie heeft de bobsleeër Pavle Jovanovic voor negen maanden geschorst. De Amerikaan reageerde positief op een dopingtest die werd afgenomen bij olympische kwalificatiewedstrijden eind december. Hij mist door de schorsing de Olympische Spelen. De bobsleeër gold in de tweemansbob en de viermansbob met Todd Hayes als kanshebber voor de medailles. Jovanovic vecht zijn schorsing aan bij het internationale gerechtshof voor de sport in Lausanne (CAS). De beroepszaak staat volgende week woensdag op de rol.

Twee aanhangers anti safe seks

In Salt Lake City klinkt protest tegen de verstrekking van gratis condooms in het olympisch dorp. Aanhangers van 'Generation Life', een gezelschap studenten, kunstschilders en musici keren zich tegen het besluit sporters te voorzien van 12.000 rubbers. "Na de aanslagen van 11 september moeten de Spelen gaan over waarden als saamhorigheid en sportiviteit. Seks voor de lol hoort daar niet bij, ook niet als het safe seks is", zei woordvoerster Brandi Swindell. De groep wil demonstraties houden, maar op de eerste bijeenkomst kwamen maar twee mensen af.

Naam langlaufster gezuiverd

Langlaufster Kristina Shmigun uit Estland mag toch aan de Olympische Spelen meedoen. De contra-expertise van haar dopingtest op 12 december bij de wereldbekerwedstrijd in Brusson bleek negatief. Shmigun kwam in opspraak omdat de A-staal sporen nandrolon bevatte. De internationale skibond FIS maakte bekend dat de B-test een lagere waarde nandrolon bevatte dan de toegestane grens van 5 nanogram per milliliter. Shmigun, Estlands hoop op een medaille, toonde zich opgelucht. "God zij dank is de waarheid boven water", zei de nummer twee van het wereldbekerklassement in 1999/2000.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.