De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

MKB: extra kosten door strenge accountantswet MKB: extra kosten door strenge accountantswet
Werkgeversorganisatie MKB-Nederland vreest dat als de kabinetsplannen voor een nieuwe accountantswetgeving doorgaan, het mkb met fors hogere kosten komt te zitten.
Fraudeklacht Aegon
Twee Drentse ondernemers hebben gisteren aangifte gedaan van valsheid in geschrifte tegen verzekeraar Aegon. De aangifte hangt samen met de Bouwman-affaire.
Verlies KLM valt vriend en vijand mee
Verlies KLM valt vriend en vijand mee
Het nettoverlies van luchtvaartmaatschappij KLM is in het derde kwartaal van KLM's gebroken boekjaar met €94 miljoen binnen de perken gebleven en ruim boven verwachtingen gebleken. De Koninklijke vliegmaatschappij heeft dat resultaat - analisten verwachtten gemiddeld een verlies van rond de €150 miljoen - te danken aan slagvaardig ingrijpen.

Greenspan stuwt Damrak
Voorzichtig optimistische woorden van Fed-president Alan Greenspan hebben gisteren ook op de Amsterdamse effectenbeurs over een breed front gezorgd voor hogere koersen.

Procter stemt Dow blij
Op Wall Street zorgden verrassend goede resultaten van Procter&Gamble én positieve uitlatingen van analisten over chipfabrikant Intel gisteren voor optimisme.
Wegener zoekt 5600 postbodes
Wegener-dochter Interlanden Spreigroep in Apeldoorn start vanaf april van dit jaar met een eigen postbedrijf.

Versatel stapt naar belastingrechter
Versatel gaat naar de belastingrechter om de €3 miljoen terug te vorderen, waarvoor het eind vorig jaar een zaak bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft geschikt.
Versatel stapt naar belastingrechter
ABP ontdoet zich van belang Vesteda
Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) heeft zijn belang in woningverhuurder Vesteda de afgelopen weken teruggebracht van 100% tot ruim 61%.
Fortis vindt co-voorzitter
Bankverzekeraar Fortis heeft een opvolger gevonden voor co-voorzitter Hans Bartelds. Jaap Glasz (66), nu nog vice-voorzitter, schuift een plaatsje op.
Kritiek op nieuw financieel toezicht
De financiële wereld heeft haar ongenoegen geuit over de hervorming van het toezicht. Op het kabinetsvoorstel is veel kritiek.
VROM-inspectie controleert strenger VROM-inspectie controleert strenger
VROM heeft bij een bedrijf in Ridderkerk begin deze week 45 containers aangetroffen met computers op pallets die bewerkt waren met methylbromide, een uiterst gevaarlijk gas.
Wellink bepleit regionale cao's
Salarissen zouden sterker moeten verschillen per regio en bedrijfstak. Waar veel vraag is naar bepaalde werknemers, zouden de lonen sterker moeten stijgen dan in regio's met veel werklozen of bedrijven met weinig vacatures.

Cebeco zet Aviko in etalage
Nu boeren- en tuinderscoöperatie Cebeco Groep zich gaat richten op haar pluimvee- en varkensvleesactiviteiten, staat de rest (aardappels, eieren en zaden) in de etalage, blijkt uit stukken van de groep. Kopers zijn er nog niet, geeft Cebeco toe.
Tariefsverhoging Euronext wekt woede
Een kostenverhoging die Euronext anderhalve week geleden in een brief aankondigde, heeft effectenhuizen op hun achterste benen gebracht. Ze zijn verrast en woest over de eenzijdige verhoging.
Tariefsverhoging Euronext wekt woede
Shell in groene stroom
Shell gaat de boer op met groene stroom. Vanaf begin maart kunnen milieubewuste consumenten die over willen stappen op groene stroom bij de oliegigant terecht. Dat heeft Shell gisteren bevestigd.

Belastingplan bestelauto
Werkgeversorganisatie VNO-NCW eist dat de nieuwe belasting op woon-werkkilometers voor bestelauto's alsnog wordt afgeschaft. De regeling stelt dat ritjes tot 10 km. en alles boven de 30 km. als privé worden beschouwd.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.