De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Feest al van start
   
 

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries AMSTERDAM - Het feest is begonnen! Amsterdam is gisteravond al oranjegekleurd uit zijn dak gegaan. Duizenden dolenthousiaste toeschouwers vergaapten zich in een afgeladen hartje stad op een regelrechte sterrenparade van koninklijke gasten die het Paleis op de Dam betraden ter gelegenheid van de 64e verjaardag van Koningin Beatrix.

Het was een hartverwarmende warming-up voor de uiteindelijke climax van de huwelijksvoltrekking die morgen in de hoofdstad moet plaatsvinden.

Het verjaardagsfeest van koningin Beatrix, dat in het Koninklijk Paleis op de Dam werd gevierd, werd zodoende zowel binnen als buiten het paleis een prettig samenzijn.

Tal van hoge gasten hadden hun bezoek aan Amsterdam vervroegd om ook aanwezig te kunnen zijn op de verjaardag van onze Koningin. Zij werden bij aankomst hartstochtelijk toegejuicht door de duizenden aanwezigen op de Dam.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 14kb)
Een prima generale voor het bruidspaar van morgen. Op het bruisende verjaardagsfeest van koningin Beatrix dansen een lachende kroonprins Willem-Alexander en zijn aanstaande bruid Máxima Zorreguita er stijlvol op los. (Foto: ANP)
Onze vorstin trakteerde de honderden aanwezigen op een uitgebreid diner met na afloop een groots feest dat tot in de late uurtjes duurde. Voor de vorstin en de naaste familie was dat geen probleem, omdat ze de nacht doorbrachten in het paleis. De overige gasten vertrokken na het feest naar luxueuze onderkomens als het Amstel Hotel en Krasnapolsky.

De gasten vermaakten zich kostelijk en konden onder meer genieten van het stralende aanstaande bruidspaar Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, dat vrolijk dansend het visitekaartje afgaf. Dansen is één van Máxima's grootste hobby's en het lijkt erop dat zij haar aanstaande echtgenoot inmiddels aardig wat lessen heeft gegeven.

Onder de gasten bevonden zich onder meer kroonprins Naruhito van Japan en de koning van Zweden, Carl Gustav, koningin Margrethe II van Denemarken en Sofia van Spanje. Ook koning Albert II van België was aanwezig met koningin Paola.

Verder was 'glamour'-prinses Caroline van Monaco er, met haar man, prins Ernst August van Hannover. Caroline haalde zich de woede van de aanwezige fotografen op de hals door niet op of om te kijken en niemand een blik waardig te gunnen.

Het Noorse, net getrouwde sprookjespaar kroonprins Haakon en zijn Mette-Marit kwam ook, net als kroonprins Filip van België met prinses Mathilde. Kroonprinses Victoria van Zweden, door 'de bladen' ooit toegedacht aan de bruidegom van morgen, arriveerde met prins Laurent, lid van het Belgische koningshuis. Ook de Britse prins Edward en zijn vrouw Sophie waren te gast op het paleis evenals de ex-man van prinses Irene, Carel Hugo. Verder waren er tientallen Duitse adellijke gasten.

De meest verrassende gast op het bal was ongetwijfeld Valentino, de Italiaanse modekoning die de bruidsjurk van Máxima ontwierp. Hij voerde rond halfzeven een stoet van spectaculaire gasten aan die per auto of bus arriveerden. De belangstellenden op de Dam vonden het allemaal prachtig, al werden de meeste gasten door weinigen echt herkend.

De politie hoefde niet in actie te komen, omdat iedereen zich aan de regels, opgesteld in de door burgemeester Cohen ingestelde noodverordening, hield.

Vandaag worden de feestelijkheden voortgezet met een lunchconcert door het Concertgebouworkest en het volksfeest in de Amsterdam ArenA. Voor de genodigden die de slaap dan niet kunnen vatten, wacht er nog een spetterend slotfeest in het Amstel Hotel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.