De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 28 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Badmintonners Amersfoort pakken landstitel
   
 

AMERSFOORT - Voor het eerst in het bestaan heeft badmintonclub Amersfoort de landstitel veroverd. Na de eerste finale-ontmoeting tegen Conservatrix Velo leek het krachtsverschil niet groot. In de goed gevulde sporthal hoopte het publiek dan ook op een reprise van afgelopen dinsdag, maar het tweede duel pakte anders uit.

Coach Ton Velberg moest gokken. Mia Audina verloor in de eerste ontmoeting van Yao Jie en de kans op herhaling was aanwezig. "Yao Jie wint regelmatiger van Mia dan andersom. Ik achtte de kans groter op winst in de dubbelspelen als ik Mia daarvoor zou benutten", aldus Velberg. Rachel van Cutzen werd 'geofferd'. De achttienjarige speelster van Conservatrix Velo had geen schijn van kans tegen Yao Jie, 7-0, 7-0, 7-0.

Gerben Bruystens hield de Wateringse ploeg in de race door Gijs van Heijster te verslaan, zodat bij de stand 1-1 het scenario van dinsdag weer boven kwam. De mannen van Velo gingen in het dubbelspel ook voortvarend te werk. Jeroen Steffers en Tijs Cremers kwamen snel op twee games voorsprong. De tegenstanders Ian Sullivan uit Engeland en Joely Residay brachten echter de derde en vierde game op hun naam. Amersfoort was daardoor volledig terug in de wedstrijd. Méér dan volledig zelfs, want op het andere speelveld had Yao Jie gekoppeld aan de Britse Gail Emms inmiddels haar werk gedaan: tegen Monique Hoogland en Mia Audina werd het 7-2, 7-2, 7-1. Op dat moment had het mannendubbel van Amersfoort vleugels: 5-7, 2-7, 7-1, 7-2, 7-3. De 3-1 voorsprong was genoeg voor de eerste landstitel.

Ondanks een mooi einde van de competitie en een terechte kampioen is het duidelijk dat de topliga in de huidige vorm van zes teams en vijf partijen haar langste tijd heeft gehad. De reguliere competitie wordt als saai ervaren.

Eerstedivisieclub BC United wil niet eens strijden om een plek in de hoogste divisie, waardoor het Haagse DKC automatisch promoveert. De verenigingen staan evenwel niet op één lijn over de vraag hoe het verder moet. Artikona BCV weigert bijvoorbeeld mee te doen aan verder overleg, omdat het vindt dat de bondswedstrijdcommissie een eigen beleid voert, meer luistert naar de wensen van de bondscoach en de belangen van de clubs ondergeschikt maakt. Een aantal clubs is voor uitbreiding naar acht teams en acht partijen met ingang van het volgend seizoen. De betrokken verenigingen overleggen morgen of de huidige opzet definitief tot het verleden behoort.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.