De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 28 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  SLAPELOZE NACHTEN

Voorpret huwelijk begonnen

   
 

door Jan-Kees Emmer en Nathan Vos DEN HAAG - Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta hebben soms slapeloze nachten van de zorgen en zenuwen over hun huwelijksdag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Gewapend met paraplu's lachen prins Willem-Alexander en Máxima tijdens een besloten feest in Madurodam ontspannen bij de mini-uitvoering hun trouwlocaties.
"Soms lig ik wel eens wakker en denk ik aan alles wat nog moet worden geregeld", zei de prins gisteravond bezorgd in het Jeugdjournaal. Máxima heeft nachtmerries over het lopen in haar bruidsjurk: "Als ik maar niet struikel." Maar uiteindelijk zullen ze de zorgen van zich afzetten en van hun huwelijk genieten.

"Gaat er iets mis, dan gaat er maar iets mis. Het is niet anders", aldus Máxima.

Over de afwezigheid van haar ouders zei Máxima dat zij gedurende de dag telefonisch contact met hen zal houden. "Op welk moment weet ik nog niet. Ik wil niet dat emoties mij beletten van de dag te genieten."

Wennen

De 30-jarige bruid vertelde verder erg aan haar bekendheid te moeten wennen. "Je moet je ervan bewust zijn dat de mensen naar jou kijken. En toch moet je normaal blijven doen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Koningin Beatrix moet een flinke sprong maken om een grote diepe plas te ontlopen.
De prins en zijn aanstaande gaven onverbloemd antwoord op vragen die door kinderen waren gesteld. Zo vertelden zij dat ze graag naar de muziek van Jennifer Lopez luisteren en gaf de prins toe dat hij van R&B houdt.

Van koken houdt Willem-Alexander echter niet.

Het blijft wat hem betreft meestal bij het in de magnetron schuiven van eten dat bedienden hebben klaargemaakt. "Maar Máxima houdt wel van koken en die trekt me nog wel eens de keuken in. Ik moet toegeven dat dat toch wel gezellig is."

Máxima mag graag kroketten eten. "Ah lekker", reageerde ze. Van erwtensoep is ze minder gecharmeerd, maar omdat haar aanstaande man dat zo lekker vindt, doet ze wel mee als het haar wordt aangeboden. Willem-Alexander onthulde dol op spruitjes te zijn.

De danslustige Argentijnse noemt als een van de nadelen van haar nieuwe positie dat ze niet meer onbezorgd kan uitgaan. Eens lekker uit je bol in de discotheek is er niet meer bij. "Want ik voel me niet meer vrij om te dansen."

Uit haar dak kon de aanstaande prinses in ieder geval afgelopen weekeinde tijdens het feest voor de jongere huwelijksgasten in Paleis Noordeinde. Tijdens een groot salsafeest heeft Máxima tot in de kleine uurtjes op de dansvloer gestaan. "Ze stond de hele avond te dansen. En goed ook", verklaarde een aanwezige.

Het was een knalweekeinde voor de circa 300 bezoekers, onder wie neven en nichten van de prins, familieleden van Máxima, maar ook goede vrienden van het paar. Onder hen bevond zich ook Emily Bremers, de ex-vriendin van de prins. Voordat het dansfeest van start ging, bezocht het gehele gezelschap zaterdagmiddag Madurodam.

Daarna was het swingen geblazen op de opzwepende muziek van het speciaal voor Máxima ingevlogen Cubaanse dansorkest Manolito Y Su Trabacho. De Prins van Oranje bleek, geïnspireerd door toekomstige gemalin, ook zijn beste salsavoetje te hebben voorgezet. Maar wel - zo liet een van de Cubaanse muzikanten geamuseerd weten - "en su manera" (op zijn manier).

Bloody Mary

Gistermorgen bood het paar hun gasten een brunch in het Scheveningse Kurhaus aan. Daar stond om te beginnen voor iedere aanwezige een kater-remmende Bloody Mary cocktail van wodka, tomatensap en tabasco klaar.

Bij de brunch was ook koningin Beatrix aanwezig, echter zonder haar man prins Claus. Bij de entree van de het aanstaande bruidspaar bij het Haagse hotel was duidelijk te zien dat het feest lang, maar de nacht kort was geweest. Vooral Willem-Alexander keek nog wat slaperig uit zijn ogen, zijn grote liefde slaagde er wederom in stralend voor de dag te komen.

De koninklijke familie had voor 230 gasten, vooral vrienden van Willem-Alexander, kamers in het hotel geboekt. Ook enkele tientallen Argentijnse vrienden en familieleden van Máxima verbleven er.

Afwezig op het feest waren de zoons en dochter van prinses Christina. Zij moesten in allerijl naar de Verenigde Staten afreizen omdat een van de ouders van hun vader Jorge Guillermo is overleden. Juliana, die aanstaande zaterdag een van de bruidsmeisjes is, zal weer op tijd terug in Nederland zijn.

De Nationale Postcodeloterij heeft circa een miljoen euro geschonken aan het Oranjefonds, het nationale cadeau voor het bruidspaar. Geld dat welkom is omdat uit een enquête is gebleken dat een ruime meerderheid van de Nederlanders, hoezeer ze ook achter de monarchie staan, niet van plan is om aan dit fonds bij te dragen.

Het felicitatieregister op internet loopt prima. In enkele dagen registreerde de Rijksvoorlichtingsdienst meer dan 3000 persoonlijke boodschappen voor het paar.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.