De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 15 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Hellendoorn eist
opheldering over
toekomst pretpark

   
 

door Jan Colijn HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn en de vakbonden eisen opheldering van de nieuwe Franse eigenaren van het plaatselijke avonturenpark nu de directie de personeelsleden in het ongewisse laat over hun toekomst. Terwijl de Nederlandse partijen zitten te springen om duidelijkheid nu het Twentse pretpark een half jaar na aankoop door het moederconcern Grévin et Compagnie vanwege betalingsachterstanden alweer moet worden verkocht, laten de Fransen vanuit hun residentie in Parijs taal noch teken van zich horen.

Het gemeentebestuur van Hellendoorn komt vanochtend in spoedberaad bijeen om zich te beraden op te nemen stappen. "We gaan bekijken wat we kunnen doen", zegt burgemeester ir. J.J. van Overbeeke. "We willen weten waar we aan toe zijn. Het is uiteraard geen verplichting, maar vaak informeren bedrijven bij perikelen toch veelal een gemeentebestuur. Een kwestie van fatsoen. Maar dat is hier niet gebeurd."

Zoals gisteren gemeld moet de Franse pretparkgigant Grévin het Twentse pretpark verkopen nu Rabobank Nederland als huisbankier en hypotheekhouder opdracht heeft gegeven tot executoriale verkoop. De openbare veiling staat voor volgende maand op de agenda. Het avonturenpark is de laatste jaren in de versukkeling geraakt. Was het in de hoogtijdagen ooit goed voor 550.000 bezoekers met een jaaromzet van ruim 20 miljoen gulden, de laatste jaren is het aantal mensen dat de kassa's passeerde gedaald naar amper 400.000.

Grévin heeft na het verhaal in deze krant van gisteren in allerijl het Amsterdamse communicatiebureau Hill and Knowlton ingehuurd, dat een verklaring heeft opgesteld maar vervolgens maar geen groen licht kreeg vanuit Parijs.

Intussen is de Horecabond van het FNV, waarbij het merendeel van het personeel is aangesloten, gistermiddag in crisisberaad bijeengekomen. Woordvoerster Monique Verkerk laat weten dat zo snel mogelijk om opheldering zal worden gevraagd. "Ook wij waren compleet verrast. Opmerkelijk is dat wij nog geen klachten van onze leden hadden binnengekregen. We gaan daarom nu ook hen benaderen om te proberen meer inzicht te krijgen in de problemen." Het avonturenpark biedt werkgelegenheid aan zo'n 30 vaste medewerkers en in de zomermaanden zo'n 70 seizoenswerkers en 150 vakantiekrachten.

Burgemeester Van Overbeeke van Hellendoorn zegt het een ramp te vinden wanneer het pretpark definitief op slot zou gaan. "Het is niet onze grootste werkgever, maar het avonturenpark heeft Hellendoorn op de kaart gezet. Het is ons grootste visitekaartje. Ik ga er echter vanuit dat het park gewoon door zal draaien. Wat precies de bedoeling is blijft gissen, maar dit weekeinde nog heeft het management een oproep gedaan voor personeel. Dat doe je niet als je ermee ophoudt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.