De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 15 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Prijs van Hlf. 2 mln.
niet opgehaald

   
 

AMSTERDAM - De Nederlandse Staatsloterij zit al weken in haar maag met een megaprijs van 2 miljoen gulden, die tot nu toe nog altijd niet door de gelukkige winnaar is opgehaald. Op het winnende lot, eenvijfde deel van een heel Staatslot, viel begin december van het vorig jaar de jackpot van maar liefst 10 miljoen gulden belastingvrij. Drie van de vijf loten werden vrij snel door de blije winnaars geïncasseerd, één lot bleek niet verkocht en het vijfde lot is dus nog steeds spoorloos.

Uit naspeuringen van de Staatsloterij blijkt, dat het winnende miljoenenlot eind vorig jaar cadeau is gedaan door de verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer. "Iedereen die vorig jaar een offerte aanvroeg, kreeg gratis een vijfde staatslot. De winnaar heeft zijn lot dus wel ontvangen, maar het waarschijnlijk achteloos opzij gelegd. De miljoenen zijn hem of haar in de schoot geworpen, maar tot op heden liggen ze nog gewoon bij ons in de kluis", aldus woordvoerster Nathalie Brand.

Volgens Brand is het nog nooit eerder voorgekomen, dat een dergelijke hoge prijs niet werd opgehaald. "Het vorige record stond op een half miljoen gulden.

Dat was twee jaar geleden in Rotterdam. Toen we bekend hadden gemaakt dat die prijs daar was gevallen, kregen we mensen aan de telefoon met de gekste smoezen. Het lot was meegewassen, of was uit het raam gewaaid. Uiteindelijk werd het bedrag nooit verzilverd." Winnende Staatsloten blijven een jaar geldig. "Dus in principe kan de winnaar van deze twee miljoen gulden nog tot december bij ons terecht. Maar in de regel worden dit soort prijzen al snel door de nieuwbakken miljonairs opgehaald. Als het langer duurt, is er meestal iets aan de hand", zegt Brand.

Uit cijfers van de Staatsloterij blijkt dat er over het hele vorige jaar een prijzenbedrag van rond de 7 miljoen gulden is blijven liggen. "Voor het merendeel is dit een optelsom van veel kleine prijzen van bijvoorbeeld 25 gulden, waarvoor mensen kennelijk niet de moeite nemen om naar de winkel te gaan", aldus woordvoerster Brand.

De 7 miljoen gulden aan niet opgehaalde prijzen komen terecht in de eerstvolgende jackpot, die op 29 januari wordt getrokken. Daarvoor is momenteel een bedrag van 19,8 miljoen gulden (9 miljoen euro) beschikbaar.

Overigens hebben verschillende prijswinnaars van de afgelopen Oudejaarsloterij ook nog niets van zich laten horen. Daaronder bevindt zich onder andere de winnaar van een bedrag van 500.000 euro. Dit winnende lot werd gekocht bij een tabakszaak in Goes en kon vanaf 7 januari worden verzilverd.

De winnaar van de jackpot van de Oudejaarsloterij, die de lieve som van 22 miljoen gulden opstreek, is al wel langs geweest om zijn prijs te incasseren. De gelukkige woont in Gelderland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.