De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 14 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Sankt Pauli dol gedraaid: 5-1
PSV draait warm
   
 

LA MANGA - Nadat Harry van Raaij de orde in zijn voetbalfamilie heeft hersteld, lijken ook de spelers van PSV te beseffen dat de waarheid altijd op het veld ligt. In de eerste serieuze test tijdens de oefencampagne, tegen FC St. Pauli, werd het traditionele, starre systeem van de Bundesligaclub volledig ontrafeld. "Voetbal kan soms heel eenvoudig zijn. Als je voortdurend de vrije man weet te vinden, komen de openingen vanzelf", zei trainer Erik Gerets, die slechts twee wissels toepaste om het tempo niet te temperen.

PSV, geïnspireerd en conditioneel sterker dan de Duitsers, was aan de bal superieur. Vier van de vijf treffers waren, na een snel en secuur uitgevoerde aanval, om in te lijsten. Dennis Rommedahl nam er twee - een subtiele lob en een strak schot in de bovenhoek - voor zijn rekening. "Laten we over Dennis maar zwijgen", vond Gerets, toen de progressie van de Deen ter sprake kwam. Tevens had hij verheugd zitten kijken naar centrumverdediger Eric Addo, die nieuwe kansen ruikt nu PSV het contract met de dure Yuri Nikiforov niet gaat verlengen. Gerets: "Hij gooide er zelfs een paar Afrikaanse tackles uit. Het is lang geleden dat ik hem zo scherp heb gezien."

Gisteren hebben Ernest Faber en John de Jong de groepstraining weer hervat. Tegenvaller is de absentie van Leandro do Bonfim. De net 18-jarige Braziliaan werd in zijn vaderland opgehouden door de gebruikelijke rompslomp op de ambassade. Nu hij eindelijk de vereiste papieren bezit, heeft het weinig zin om via via nog naar Spanje te reizen. PSV breekt het trainingskamp immers een dag eerder op, teneinde donderdag André Ooijer in Amsterdam bij te staan tijdens de crematie van zijn vader. Ronald Waterreus is nu nog de enige die een aangepast programma afwerkt. Ook de doelman - zijn elleboogwond genas wat langzamer - keek terug op een bizarre week. Hij kwam twee dagen later aan, vertrok vrijdag door vervelende privé-omstandigheden om zich een dag later opnieuw in het luxueuze golfresort te melden na een lange reis door Nederland, Duitsland en Spanje.

De laatste oefenwedstrijd, zondag in en tegen Werder Bremen, komt waarschijnlijk te vroeg voor Waterreus. Naar verwachting begint PSV, dat vanavond nog tegen HSV speelt, eind januari wel met een bijna fitte selectie aan de tweede helft van het seizoen. En dat is een groot verschil met de laatste wedstrijd (acht geblesseerden) in december. In alle opzichten lijkt het trainingskamp dus louterend te werken.

PSV - FC St. Pauli 5-1 (1-0). 14. Rommedahl 1-0, 55. Kezman 2-0, 58. Van Bommel 3-0, 60. Rath 3-1, 69. Rommedahl 4-1, 77. Vennegoor of Hesselink 5-1.

Opstelling PSV: Lodewijks; Bögelund, Addo, Nikiforov (46. Hese), Heintze; Rommedahl (76. Marquinho), Van Bommel, Vogel, Bouma; Kezman en Vennegoor of Hesselink.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 14 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.