Bij ons werken
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Van Nistelrooy blijft 'hot'

LONDEN - Arsenal heeft zijn titelaspiraties in de Premier League opgepoetst met een zege op Liverpool. De Londenaren wonnen op Anfield Road met 2-1 en hebben nu ook 33 punten verzameld. Liverpool had daar een wedstrijd minder voor nodig. Newcastle United leidt na de verrassing in Leeds United (3-4) met 36 punten, maar durft nog niet van een kampioenschap te dromen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Ruud van Nistelrooy. (Foto: EPA)
Arsenal moest tien minuten voor rust al met tien man verder. Giovanni van Bronckhorst hoopte dat de arbiter in een vederlicht duwtje van Hyypiä een strafschop wilde zien. Die zag een "Schwalbe" van de Nederlander, goed voor diens tweede gele kaart.

Toch kwam Arsenal, zonder de aan de voet geblesseerde Dennis Bergkamp, op voorsprong. Ljungberg kwam vrij voor doelman Jurek Dudek en liet zich graag door de ex-Feyenoorder neerhalen. Thierry Henry schoof de penalty secuur langs de paal in het net. Na rust maakte Ljungberg er 0-2 van. Liverpool kwam vlak daarna door Jari Litmanen terug in de wedstrijd. Daar bleef hij bij ondanks verwoed aandringen van de thuisploeg. De productieve bui van Ruud van Nistelrooy belooft aanhoudend mooi weer voor Manchester United. De Nederlandse aanvalsleider scoorde driemaal tegen Southampton en had aldus een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 6-1 triomf. Van Nistelrooy hing de eerste bal er al na welgeteld 28 seconden in.

Nederlands succes was er ook bij Chelsea, dat Bolton Wanderers met 5-1 versloeg. Jerrel Hasselbaink en Boudewijn Zenden behoorden tot de doelpuntenmakers.

Leeds sloot zijn verloren zoon Lee Bowyer in de armen. De dissident accepteerde alsnog de boete wegens zijn betrokkenheid bij een vechtpartij, waarbij een student zwaar werd mishandeld, en mocht prompt beginnen in de topper tegen Newcastle. Bowyer maakte bovendien het eerste doelpunt voor Leeds (1-1), waarna Viduka en Harte het pleit leken te beslechten: 3-1. Het was niet genoeg. Elliott en Shearer (strafschop) herstelden het evenwicht, waarna Solano Newcastle in blessuretijd de zege bezorgde.