Bij ons werken
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

NEC tevreden winterstop in

NIJMEGEN - Na de winst op Roda JC gaat NEC als nummer negen de winterstop in. Coach Johan Neeskens heeft zijn elftal bovendien met de week beter zien spelen. Tegen Roda JC stonden de Nijmegenaren al binnen tien minuten op voorsprong. Demouge kopte toen in na een fraaie voorzet van Latuheru.

Johan Neeskens besefte dat het slechte veld in het voordeel van zijn ploeg was geweest. "We begrepen dat een gedegen opbouw onmogelijk was. Van het begin hebben we daarom de lange bal gehanteerd." Collega George Leekens wist dan ook precies aan te geven, in welke fase zijn elftal de wedstrijd verloor. "Tijdens de eerste twintig minuten was NEC agressiever. Wij probeerden te nadrukkelijk technisch verzorgd te spelen."

De Limburgers droegen wel mede bij tot de aardige openingsfase, door met drie aanvallers aan te treden. Het gewaagde spel leidde wel tot enige mogelijkheden. NEC echter was slimmer, waardoor de balans doorsloeg in het voordeel van de thuisclub. Na rust kregen de Limburgers meer controle. NEC kwam al snel met tien man te staan. Simr zou een slaande beweging hebben gemaakt, waarop scheidsrechter Sterk hem wegstuurde.

Roda wist er niet van te profiteren. -NEC - Roda JC 1-0 (1-0). 9. Demouge 1-0. Scheidsrechter: Sterk. Toeschouwers: 10.000. Rode kaart: 56. Simr (NEC). Gele kaart: Senden (Roda).