De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Uitcomplex Heerenveen

Van onze sportcorrespondent

   
 

BREDA - Werd FC Groningen eerder dit seizoen nog geassocieerd met het fenomeen uitsyndroom, ook de grote buur uit Heerenveen lijkt hier last van te hebben. Het team van Foppe de Haan wist de eerste competitiehelft slechts één duel buiten het eigen Abe Lenstra-stadion te winnen en twee gelijke spelen uit het vuur te slepen. In Breda gingen de Friezen weer onderuit. Het werd 2-1 voor NAC, door doelpunten van Earnest Stewart en Sergio voor de Brabanders en Allan Bak Jensen voor Heerenveen.

Voor NAC kan het seizoen al niet meer stuk. Het team van Henk ten Cate speelt verzorgd aanvallend voetbal en heeft een leuke, jonge groep, die tot nu toe nog maar een enkele keer onderuit is gegaan. Overigens was één van die keren tegen Heerenveen. In het begin van de competitie werd het 5-0 voor de Friezen.

De rollen waren in Breda omgedraaid, NAC liet Heerenveen het grootste deel van de wedstrijd alle hoeken van het veld zien. Pas na de rode kaart van Sergio, door een domme trappende beweging, gingen de Friezen wat meer druk zetten, maar echt gevaarlijk werd dat niet.

Opnieuw verlies dus en Foppe de Haan zal zich ernstig zorgen maken om de huidige resultaten in de uitwedstrijden. Zijn team hoort voetballend gezien voor Europees voetbal te strijden. NAC daarentegen kan tot de kanshebbers worden gerekend. Het team is thuis haast onverslaanbaar en ook in de uitwedstrijden begint het te lopen voor de Brabanders.

Dat de Bredanaars zo hoog staan op de ranglijst, mag gerust een knappe prestatie genoemd worden, gezien alle perikelen die zich hebben afgespeeld de afgelopen maanden. Een weggestuurde elftalleider, het golfballenincident, de transfer van Sergio en Cristiano en de moeizame contractonderhandelingen met Ten Cate zijn allemaal zaken die het voetbal soms naar de achtergrond hebben gedrukt in Breda.

NAC - SC Heerenveen 2-1 (2-0). 32. Stewart 1-0, 42. Sergio 2-0, 83. Bak Jensen 2-1. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 14.126. Rode kaart: 73. Sergio (NAC).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.