De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Geen angst voor
mogelijke rechtszaak

Van onze speciale verslaggevers

   
 

HEERENVEEN - Gianni Romme is het belangrijkste slachtoffer geworden van het strenge selectiebeleid van zowel KNSB als NOC*NSF voor de Olympische Spelen van Salt Lake City. De stayer verschijnt in de Utah Olympic Oval alleen aan de start op de tien kilometer, de afstand waarop hij gisteren tijdens het olympisch kwalificatietoernooi derde werd. "Volgens de reglementen zouden er alleen uitzonderingen worden gemaakt in geval van ziekte of calamiteiten. En daar is hier geen sprake van", verduidelijkte chef de mission Leo Visser. "Ik heb absoluut een heel goed gevoel bij het aanschouwen van deze lijst. Dit is een weerspiegeling van hetgeen we de afgelopen vier dagen in Thialf hebben kunnen zien."

Angst voor een mogelijke gang naar de rechter, zoals SpaarSelect-coach Peter Mueller opperde, heeft de nationale sportkoepel niet, zo liet de voorzitter van de Commissie Topsport, Wim Cornelis, weten. "Ik denk niet dat het tot een rechtszaak komt, al is iedereen natuurlijk vrij gebruik te maken van het Nederlandse recht. Ons inziens is er in de reglementen geen ruimte voor een andere interpretatie voor de vastgestelde selectie- eisen. Dit besluit is onherroepelijk."

Marathonrijdster Gretha Smit werd, ondanks het feit dat ze geen nominaties op zak had, direct aangewezen voor deelname aan de olympische 3000 en 5000 meter.

Voor de 1000 meter wordt zowel bij de mannen als de vrouwen de vierde startplaats vergeven aan de schaatsers die zich tijdens de Wereldbeker van Heerenveen (11, 12, 13 januari) bij de eerste acht eindigt, waarbij dan tevens gekeken wordt naar de prestaties tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. Indien niemand daar in slaagt, zal Ids Postma waarschijnlijk naast de 1500 ook de 1000 meter in Salt Lake City mogen rijden. Voor de 1500 meter wordt tijdens diezelfde Wereldbeker een 'skate-off' om een plaats gereden tussen Uytdehaage, Hersman en Wennemars.

MANNEN: 500 meter: Jan Bos, Gerard van Velde, Erben Wennemars. 1000 meter: Bos, Van Velde, Wennemars. 1500 meter: Bos, Postma, Rintje Ritsma. 5000 meter: Bob de Jong, Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen. 10.000 meter: De Jong, Gianni Romme, Uytdehaage.

VROUWEN: 500 meter: Andrea Nuyt, Marianne Timmer. 1000 m: Nuyt, Timmer, Annamarie Thomas. 1500 m: Renate Groenewold, Tonny de Jong, Thomas, Timmer. 3000 m: Groenewold, De Jong, Gretha Smit. 5000 m: De Jong, Smit, Marja Vis.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.