De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 24 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Roy Makaay legt basis
voor triomf op Betis

Van onze sportcorrespondent

   
 

BARCELONA - Deportivo maakte met 2-0 korte metten met concurrent Betis. Roy Makaay opende al na acht minuten de score, waarna Sergio een kwartier voor tijd het karwei afmaakte. FC Barcelona mag onder de kerstboom tot bezinning proberen te komen. Iedereen bij Barça denkt wekelijks dat het dieptepunt wel bereikt is, maar een week later blijkt de ploeg van Carlos Rexach nog verder weg in het moeras zakt. In de laatste wedstrijd van het jaar werd Barcelona soms gênant gemakkelijk door stadgenoot Espanyol weggespeeld en leed in de tegenvallende Catalaanse derby met 2-0 de vijfde nederlaag van het seizoen.

Zonder de niet fitte Rivaldo en de geschorsten Xavi en Rochemback kwam bij Barcelona alles op de schouders van Phillip Cocu terecht. De Nederlander was met afstand de beste man bij Barcelona, maar kon in zijn eentje niet alle gaten dichtlopen en de aanval voeden. Voor rust kon Barça nog redelijk meekomen, al kwam het zelden gevaarlijk voor het doel van Espanyol. Patrick Kluivert kon geen potten breken, terwijl Marc Overmars aan banden werd gelegd werd door de Argentijn Navas.

Na rust schakelde Espanyol, simpel een tandje hoger en legde meedogenloos alle gebreken van Barcelona bloot. Tekenend was de manier waarop Espanyol de score opende. Frank de Boer verzuimde op te ruimen en tikte terug op doelman Bonano, die de bal recht door het centrum wegtrapte, waarna de bal via het been van de inlopende Tamudo in het doel caramboleerde: 1-0.

De knullige tegengoal brak het laatste stukje weerstand bij Barcelona. De dubieuze wissels van Rexach zorgden intussen voor een nog grotere chaos. Twintig minuten voor tijd zou de slimme Tamudo de derby definitief beslissen: 2-0. Door het verlies zag Barcelona de achterstand op koploper Deportivo La Coruna oplopen tot zes punten. Binnen Barcelona begint dan ook voorzichtig de roep op het ontslag van Carlos Rexach door te klinken.

Real Madrid verzuimde tegen Mallorca de volle winst te pakken, door de zaken al te gemakzuchtig op te nemen (1-1). Na rust kwam de Koninklijke op een onverdiende 0-1 via Raul. Maar kort voor tijd leidde klungelig balverlies tot een counter van Mallorca, die werd afgerond door Luque. Sander Westerveld hield tijdens zijn debuut bij Real Sociedad de nul vast. De Baskische equipe speelde de beste wedstrijd van het seizoen en rolde Valladolid met 6-0 op. Alaves kwam niet in actie, omdat het veld van tegenstander Rayo Vallecano vanwege het noodweer onbespeelbaar was.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 24 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.