De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Rochelle (3)
vermoedelijk
vandaag terug

   
 

door Jolande Westdorp ROTTERDAM - Peuter Rochelle (3) en haar vader Martin Huisman keren hoogstwaarschijnlijk vandaag uit Spanje terug. Aan Huismans smeekbede om de kerstdagen met zijn dochtertje in eigen land te mogen doorbrengen, gaven de Spaanse autoriteiten gistermiddag op de valreep gehoor.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 9kb)
Rochelle ...feestdagen bij vader...
Een Spaanse kinderrechter, die na de arrestatie van Rochelles moeder Wanda Rikkers en haar stiefvader Mike J. eerst officiële voogdijpapieren geregeld wilde zien, hakte de knoop door.

"Fantastisch dat Rochelle en ik nog voor de feestdagen thuis zijn", reageerde Huisman gisteravond dolblij. "Dat is op dit moment echt het enige dat me interesseert."

Zijn ex-echtgenote Wanda en haar vriend Mike J. - verdacht van de gruwelijke moord op Rochelles zusje Rowena (4) - worden waarschijnlijk begin januari uitgeleverd. Het duo zal vanuit Madrid worden overgevlogen. Het is nog onduidelijk of dat gebeurt met een lijnvlucht of met een speciaal gecharterd vliegtuig.

Inmiddels zijn de verhoudingen tussen de Nederlandse en Spaanse politie danig bekoeld. Een politieman in Murcia - waar Rikkers en J. dinsdagavond in de boeien werden geslagen - heeft enkele details over de gruwelijke verminkingen van Rowena's lichaampje prijsgegeven. Zo zouden de moordenaars de vingertoppen van het kind hebben weggesneden en haar hoofdje met een mes hebben bewerkt, om de identificatie ernstig te bemoeilijken.

Voor het onderzoeksteam, dat pas in Nederland met de verhoren kan beginnen, is dit uiterst cruciale, zogeheten daderwetenschap. "Het is zeer ongebruikelijk en uitermate schadelijk dat de Spaanse politie deze gegevens uit ons onderzoek bekend heeft gemaakt", aldus een woordvoerder van het team. "Wij hebben een forse klacht bij de politie in Murcia ingediend. Uiteraard hopen wij dat de verdachten van dit nieuws verstoken blijven."

Volgens het onderzoeksteam staat vast dat er in het verleden nooit aangifte van mishandeling van Rowena is gedaan.

Buren en bekenden van Wanda Rikkers verklaarden eerder dat zij met grote regelmaat hebben gezien hoe Rowena door haar moeder werd afgetuigd.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 22 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.