De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 22 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Duizenden bedrijven onverzekerd jaar in Duizenden bedrijven onverzekerd jaar in
Naar schatting duizenden ondernemingen dreigen het nieuwe jaar onverzekerd te beginnen. Eventuele schades die rond de oudejaarsnacht ontstaan, komen voor rekening van de bedrijven zelf.
"De euro is een munt van regenten"
Nederland krijgt in Europa net zoveel te zeggen als Texel in Nederland. Willen we dat?" Econoom Arjo Klamer is onvermoeibaar in zijn strijd tegen de euro. Zijn vakgenoot Sylvester Eijffinger, is het daar niet mee eens.

'Lek in beveiliging XP geen fiasco'
'Lek in beveiliging XP geen fiasco'
In Windows XP - het nieuwe paradepaardje van Microsoft - blijkt een groot beveiligingslek te zitten. Michel van der Bel (41), directeur Microsoft Nederland, wil echter niet van een fiasco spreken.
Handelsoverschot eurozone omhoog
Het handelsoverschot van de twaalf landen die de euro invoeren, is in oktober uitgekomen op 7,6 miljard (16,7 miljard gulden). Een jaar eerder was dat nog 1,9 miljard. Een sterk gedaalde import door de eurolanden (min 10%) is de belangrijkste oorzaak.

Olie trekt Damrak omhoog
Met nog één handelsdag voor kerst voor de boeg sloot het Damrak gisteren met mooie cijfers. Alle AEX-fondsen boekten koerswinst met Koninklijke Olie in de voorhoede. Het zwaargewicht gaf de AEX, die de dag nog met een min opende, daarmee een oppepper.

Forse krimp economie VS
De economie van de VS is in het derde kwartaal van dit jaar gekrompen met 1,3% op jaarbasis.
'We moeten af van lenen zonder aflosverplichting'
Piet Bloemink, geestelijk vader van aandelenleaseproducten als WinstVerDriedubbelaar en AEX-Herstelplan, plaatst kanttekeningen bij de uitkomsten van onderzoek van de STE.
'We moeten af van lenen zonder aflosverplichting'
Sokken blijven leeg
Zoals Nederlanders Sinterklaas vieren, zo vieren Amerikanen Kerstmis. 'Santa' vult daar sokken, Sinterklaas hier schoentjes. Maar de sokken blijven dit jaar leeg, verwachten marktpartijen: de ontwikkelingen vielen in 2001 zó tegen, dat maar weinigen op een flinke bonus kunnen rekenen.

Gasrekening flink duurder
De gas- en elektriciteitsprijzen gaan per 1 januari 2002 behoorlijk omhoog. Vooral de gasrekening van een gemiddeld huishouden loopt flink op. Volgens berekeningen van EnergieNed, de federatie van energiebedrijven in Nederland, betaalt een huishouden volgend jaar 37 euro meer aan gas.
Van Wijk: 'De KLM fuseert of verzuipt' Van Wijk: 'De KLM fuseert of verzuipt'
Luchtvaartmaatschappij KLM legt het loodje als niet binnen afzienbare tijd een sterke Europese partner wordt gevonden om mee samen te werken. Dat zegt topman Leo van Wijk van KLM in het personeelsmagazine Wolkenridder, dat vandaag verschijnt. Hoe intensief de samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen in Europa moet en zal worden, zegt Van Wijk niet te kunnen voorspellen.
Bankverzekeraar Fortis wil af van Franse bedrijven
De Nederlands-Belgische bankverzekeraar Fortis wil af van zijn Franse dochter Fortis France. Daarover is Fortis in gesprek met Swiss Life (France). De gesprekspartners hopen dat de transactie in de eerste helft van 2002 is afgerond.
Twijfels over oprechtheid ABN Amro
De Amsterdamse rechtbank plaatst vraagtekens bij de bereidheid van ABN Amro om aangifte te doen in de diamantfraudezaak. De verklaring van topman Rijkman Groenink, neemt men met een korrel zout.
Twijfels over oprechtheid ABN Amro

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.