De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Mysterie rond
vermiste Marco

   
 

door Eric van Staten HEERHUGOWAARD - De 21-jarige Marco Ursem blijkt een week geleden onder verdachte omstandigheden te zijn verdwenen. De ouders van de Heerhugowaarder vrezen voor een misdrijf, zeker omdat hun zoon al eerder betrokken was bij een chantagezaak in de wereld van de prostitutie. Met een opsporingsadvertentie gisteren in deze krant hopen Els en Ferdinand Ursem op een teken van leven van Marco.

Twee jaar geleden brak in een Alkmaarse discotheek het hart van de tegelzetter voor een Libische schone, die hier illegaal bleek te verblijven en in de prostitutie werkzaam was. Om te voorkomen dat Victoria nog langer moest werken, besloot de jonge tegelzetter haar bij haar pooier vrij te kopen. Daarvoor plunderde hij aanvankelijk zijn spaarrekening. Omdat de begeleider van zijn vriendin telkens meer geld eiste, leende hij vervolgens bij de bank een aanzienlijk bedrag.

Nadat zijn ouders achter de kostbare liefdesescapades van hun zoon kwamen, staakte Marco zijn betalingen en zette hij zijn relatie op een lager pitje. Daarmee was de kous niet af, zo bleek vorige week donderdag, toen de jonge ambachtsman overhaast zijn ouderlijke woning verliet.

,,Normaliter staat zijn bedrijfswagen altijd voor de deur en nu stond de rode Seat Inka, voorzien van de tekst 'Bart Tegelwerken', een straat verder. Voordat Marco met hoge snelheid wegreed, wat niets voor hem is, zag ik nog net dat er iemand bij hem in de auto zat. Wat opviel was dat Marco bijzonder gespannen was", aldus zijn vader.

Volgens Ursem sr. was zijn zoon, nadat hij zijn relatie met Victoria had verbroken, in contact gekomen met een zekere Obi, afkomstig uit Ghana.

,,Het is ons niet bekend of Victoria en Obi elkaar kennen uit het prostitutiecircuit, maar sinds Marco's verdwijning zetten we daar wel vraagtekens bij. Ons vermoeden wordt steeds sterker dat Marco door beide dames en hun pooiers is misbruikt vanwege zijn geld."

Na zijn vertrek op 6 december heeft Marco geen contact meer met zijn ouders gehad.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 13 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.