De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 21 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Barça verrast in Liverpool

Van onze speciale verslaggever

   
 

BARCELONA - Barcelona mag dan in de eigen competitie nauwelijks imponeren, in Europa stegen de Catalanen gisteren ver boven zichzelf uit. Op Anfield Road, waar Barça nog nooit gewonnen had, zorgde de ploeg van Rexach voor een daverende verrassing door Liverpool te verslaan (1-2).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Rivaldo omarmt Patrick Kluivert nadat de Nederlander Barcelona naar 1-1 heeft geschoten. (Foto: AP)
Met de verrassende opstelling van Christanvall op de plaats van de geschorste Puyol, waardoor Reiziger zijn verwachte rentree in rook zag opgaan, en Luis Enrique op de linksbuitenplaats op de stek van Overmars, maakte Rexach al van meet af aan duidelijk dat de tactiek van Barcelona uiterst behoudend zou zijn. Omdat Gabri regelmatig als rechtsback opereerde en Christanvall naar het centrum van de defensie opschoof, concentreerde Barcelona een overmacht achterin, maar miste mensen voorin. Kluivert moest regelmatig ver terug om Xavi en de weer onvermoeibare Cocu te assisteren, waardoor Rivaldo in de spits kopje onder ging tegen drie tegenstanders.

Maar een snelle blessure van Luis Enrique, die al na 14 minuten last kreeg van een opspelende oude spierblessure, kwam Barcelona achteraf goed uit. Invaller Overmars zorgde voor constant gevaar en bond twee tegenstanders aan zich.

Toch kwam Liverpool op voorsprong bij het enige foutje van de Barça-defensie. Smicer stuurde tussen Andersson en Frank de Boer Owen de diepte in die Boinano met een stiftballetje kansloos liet (1-0). Maar anders dan in eigen land verloor Barcelona na die tegentreffer het hoofd niet. Op slag van rust slaagde Barça erin het betere spel in een treffer uit te drukken. Overmars speelde Rivaldo aan die Hyypia met een lobje wilde omspelen. Maar de bal stuiterde te ver van Rivaldo weg, precies voor de voeten van Kluivert die op rand van buitenspel Dudek met een fraaie volley kansloos liet.

Na rust bleef Barcelona het beste van het spel houden. De wissel van Gabri voor Rochemback leek dubieus maar de Braziliaan besliste wel het interessante treffen. Bij een eentweetje tussen Kluivert en Rivaldo pikte de Braziliaan brutaal de bal van de schoenen van Rivaldo en prikte de nummer twee langs Dudek (1-2). In de slotfase mocht Marc Overmars zijn uitstekende wedstrijd bekronen met de derde treffer op aangeven van Xavi. Dat de Nederlander enkele meters buitenspel stond deed aan de schoonheid verder niets af.

Liverpool (Eng)-FC Barcelona (Spa) 1-3 (1-1). 27. Owen 1-0, 41. Kluivert 1-1, 65. Rochembach 1-2, 84. Overmars 1-3. Scheidsrechter: Krug (Dui). Gele kaart: Luis Enrique, Gabri, De Boer (Barcelona).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 21 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.