De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ongerust personeel Piet
Zoomers alarmeert FNV

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
PIET ZOOMERS ..negatieve geruchten maken mijn zaak kapot... (Foto: Martin Hollering)
WILP - "Allemaal onzin", reageert Piet Zoomers fel op de geruchtenstroom dat zijn modeketen met ondergang bedreigd wordt. "Ze maken de zaak kapot."

Financiële problemen of niet, het personeel van de Gelderse modeketen is ongerust over de situatie en maakt zich zorgen over de arbeidscontracten. Aanleiding voor de vakbond FNV om polshoogte te nemen.

"Verschillende werknemers van de keten hebben contact met ons opgenomen en vrezen dat er gesneden gaat worden in hun uren", zegt Manuel Plagge, bestuurder van de vakbond die hoopt hierover snel duidelijkheid te krijgen. Verder wil Plagge ook afspraken maken over de oprichting van een ondernemingsraad (OR) bij de kledingketen. Een bedrijf met 180 werknemers hoort volgens hem een OR te hebben.

De oostelijke modekoning zou zware financiële problemen hebben na een grootscheepse verbouwing die Hfl.6 miljoen duurder is uitgevallen dan begroot. Hierdoor moet er gesneden worden in de arbeidscontracten en worden sponsoractiviteiten met onder andere voetbalclubs Go Ahead Eagles en ADO Den Haag stopgezet.

"Onjuist", zegt Zoomers om nog geen seconde later zijn reactie te herzien: "Wat moet ik met die voetbalclubs, ze staan nog onderaan ook." De contracten met beide verenigingen zijn dus wel stopgezet? "Ja", klinkt er dan ineens stellig uit zijn mond. En vervolgt: "alle voetbal gaat eruit, nou ja, behalve de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) dan.

U vraagt of dit bezuinigingsmaatregelen zijn? Laat me niet lachen. Ik heb net een sponsorcontract met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond afgesloten en daar is wel iets meer geld mee gemoeid dan met die voetbalclubjes." Go Ahead Eagles kostte hem zo'n Hfl.30.000. De onlangs afgesloten overeenkomst met de hockeybond ruim Hfl.100.000.

Wel moet Zoomers toegeven dat de verbouwing waarbij de winkelvloer met 50% is uitgebreid, inderdaad Hfl.6 miljoen duurder is uitgevallen. "Bezuinigen doen we niet, wel letten we nu goed op. Nog niet zo lang geleden, toen de bomen tot in de hemel groeiden, zei ik meteen ja tegen bijvoorbeeld een extra advertentiecampagne. Nu denk ik eerst na voordat ik er zoiets tegenaan gooi. Ook letten we nu beter op dat de voorraden niet te groot worden."

De hoge investeringen worden vooralsnog niet goedgemaakt door extra inkomsten. De omzetprognoses zijn tot nu toe niet gehaald en er was een extra financiële injectie nodig van de ING-bank om de onderneming dit jaar goed te laten doordraaien.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.