De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Antrax-angst groeit ook in Europa Antrax-angst groeit ook in Europa
Niet alleen in de VS groeit de angst voor het miltvuur. Ook in Europa zijn steeds meer gevallen bekend. In Nederland zijn 15 verdachte brieven in onderzoek bij het onderzoeksinstituut ID-Lelystad.
CDA: 'Hardere aanpak asielzoeker'
CDA: 'Hardere aanpak asielzoeker'
De stroom asielzoekers zonder geldige papieren moet veel strenger worden aangepakt. Het CDA wil hen de toegang tot de asielprocedure weigeren, tenzij zij binnen zes maanden met keiharde bewijzen komen over hun identiteit.

Levensechte beeltenis van een rocklegende Levensechte beeltenis van een rocklegende
Dochter Lola en weduwe Xandra onthulden gisteren het wassenbeeld van wijlen rocklegende Herman Brood, dat vanaf vandaag in Madame Tussaud in Amsterdam te bezichtigen is.
Ecologisch boeren schadelijk
Ecologisch boeren heeft geen invloed op flora en fauna en is soms zelfs schadelijk.

Acties op het zebrapad Acties op het zebrapad
Door demonstratief tikkend met hun blindenstok telkens over te steken, voeren enkele tientallen blinden en slechtzienden actie op het zebrapad voor het Amsterdamse Concertgebouw.
Máxima geniet van carnaval
Máxima en Willem-Alexander kijken vol interesse naar de vrolijke carnavalsstoet die op de Rotterdamse Coolsingel voorbijtrekt. Het bezoek gisteren aan de Maasstad werd afgesloten met een heuse balkonscène.
Máxima geniet van carnaval
Plan voor keurmerk
brandveiligheid ondernemer

D66 en de PvdA vinden dat startende ondernemers alleen een vergunning mogen krijgen als bijvoorbeeld hun café of winkel aan alle veiligheidseisen voldoet.

VVD wil af van de
gemeentelijke ozb

De VVD wil de onroerendezaakbelasting die burgers en bedrijven jaarlijks aan hun gemeente moeten betalen in de volgende regeerperiode volledig afschaffen.
Drugs in bier op houseparty Drugs in bier op houseparty
Johan Stroeven uit Monnickendam ligt momenteel aan het infuus in het Waterland Ziekenhuis in Purmerend, omdat hij moet herstellen van de zware epileptische aanval die hij afgelopen zaterdag kreeg na bezoek aan een houseparty in Volendam.
Arafat bezoekt vanochtend Kok en Van Aartsen
De Palestijnse leider Jasser Arafat brengt vanochtend onverwacht een bezoek aan premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken).

Rijexamen fluitje van een cent
De kans om je rijbewijs in één keer te halen is twee keer zo groot wanneer je het examen in stapjes aflegt. Dat blijkt uit een zojuist afgeronde proef met het zogenoemde module-rijbewijs.
Irena de mooiste van Nederland
De 20-jarige miss Zuid-Holland Irena Pantelic is de mooiste van ons land. Afgelopen vrijdagnacht werd zij uit twaalf missen, uit iedere Nederlandse provincie één, gekozen tot miss Nederland. Op 16 november zal zij in Zuid-Afrika ons land vertegenwoordigen bij de Miss-World verkiezingen. Met een verschil van twee jurypunten belandde miss Noord-Holland Jaccobijn Slegtkamp op de tweede plaats.
Irena de mooiste van Nederland
Vierde Salmonella-dode
In verpleeghuis De Weezenlanden van de Isalaklinieken in Zwolle is opnieuw een bejaarde overleden aan een besmetting met de salmonellabacterie.

Sms groeit explosief
Wereldwijd worden iedere dag 750 miljoen tekstberichten naar mobiele telefoons verzonden. Dat blijkt uit cijfers van de GSM Association.
Schoolkosten rijzen
de pan uit

Minister Hermans (Onderwijs) wil onderzoeken of de steeds hogere schoolkosten binnen de perken kunnen worden gehouden.
Rijksambtenaren
4 procent meer loon

Rijksambtenaren krijgen een loonsverhoging van 4,2 procent. Met terugwerkende kracht krijgen zij 3,6% en nog eens 0,5% per 1 juli 2002.
Dwarsleasie-patiënt
loopt op loopband

Utrechtse onderzoekers zijn erin geslaagd mensen met een dwarslaesie op een loopband te laten lopen. Zelfs zonder hulpmiddelen.
PvdA wil rem op verstedelijking
De PvdA heeft frontaal de aanval geopend op de plannen van haar eigen minister Pronk (Milieu) over de ruimtelijke inrichting van Nederland en wil een eind maken aan de oprukkende verstedelijking.

Kamer wil onderzoek ESF
De Tweede Kamer wil dat de Algemene Rekenkamer nader onderzoekt hoe ESF-gelden in het onderwijs zijn besteed. Een Kamermeerderheid wil weten of er mogelijk geld uit het EFS is gebruikt om bezuinigingen in het beroepsonderwijs weg te poetsen.
Paul de Leeuw heeft een baby Paul de Leeuw heeft een baby
Paul de Leeuw en zijn man Stephan Nugter zijn zondag uit de Verenigde Staten teruggekeerd met het door hen geadopteerde jongetje Kas. Dat heeft het management van de musical Foxtrot gisteren laten weten.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.