De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Onbekende doet drugs in bier op houseparty

door Hens Schonewille

   
 

MONNICKENDAM - De 16-jarige Johan Stroeven uit Monnickendam ligt momenteel aan het infuus in het Waterland Ziekenhuis in Purmerend, omdat hij moet herstellen van de zware epileptische aanval die hij afgelopen zaterdag kreeg na bezoek aan een houseparty in Volendam.

Volgens Johan heeft iemand tijdens de party stiekem drugs in zijn bier gedaan. De normaal kerngezonde Johan raakte door toedoen van drugs volledig van de wereld en belandde uiteindelijk op de intensive care. Het was kantje boord.

Zijn vader Hans Stroeven (54) is woedend over wat er is gebeurd. De gymleraar uit Monnickendam, zijn echtgenote en hun drie dochters schrokken zich een ongeluk toen ze zaterdagavond het drama Johan hoorden. Hans heeft gisteren namens zijn zoon aangifte gedaan.

Vader Stroeven: "Johan ging zaterdag voor het eerst naar een groot feest. Hij was samen met vrienden en vond het geweldig. Twee uur na zijn vertrek, hoorden we dat er iets ergs was gebeurd. Gelukkig had een vriend van Johan adequaat gereageerd en direct alarm geslagen.

Ik ben rechtstreeks naar het Waterland Ziekenhuis gereden en zag daar de ambulance met mijn zoon met gillende sirenes arriveren." Vrijwel direct na aankomst in het hospitaal kreeg de jongen een zware epileptische aanval die zeker 20 minuten duurde.

"We hebben met zes man, waaronder twee agenten, aan hem gehangen, maar hij liet zich niet bedwingen. Johan schokte hevig, had spieren als beton en rukte alle infusen die werden aangebracht weer los. Hij spuugde en bloedde en gilde het uit van angst. Het was afgrijselijk, ik kan er nog niet van slapen", aldus Hans.

Toen de patiënt weer een beetje tot rust was gekomen, werd hij overgebracht naar de intensive care van het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Gistermiddag was de knaap zover hersteld dat hij weer mocht terugkeren naar het Waterland-hospitaal.

Een hersenscan heeft inmiddels aangetoond dat Johan vermoedelijk geen blijvend letsel heeft opgelopen, maar van het incident zelf kan de knaap zich niets meer herinneren. Door de hevige spasmen zijn spieren beschadigd en het kan nog dagen of zelfs weken duren voor hij naar huis kan terugkeren.

Vader Hans wil intussen ouders en kinderen waarschuwen voor de gevaren die kleven aan het bezoeken van houseparty's. "Ik kan niet helemaal uitsluiten dat Johan zelf een pilletje heeft genomen, maar hij zegt van niet en ik geloof hem."

Toxicologisch onderzoek moet nog uitwijzen wat de jongen precies kreeg toegediend. Het goedje zat vermoedelijk in een glas bier, dat hem door een onbekende werd overhandigd. Mogelijk ging het om xtc.

Bram Visser (49), één van de organisatoren van het housefeest in Volendam, zegt ook hevig geschrokken te zijn. "Het was onze eerste houseparty en mogelijk meteen ook de laatste. We hadden het feest professioneel opgezet, ontvingen zo'n 1200 bezoekers en alles liep perfect, op dit treurige incident na."

Het drama met Johan vond plaats een week na de tragische dood van de zestienjarige Maurice Pouw. Deze knaap uit Leiden stierf na drugsgebruik op een hardcore houseparty in Zaandam.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.