De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 3 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Excelsior dicht bij periodetitel

Van onze speciale verslaggever

   
 

ROTTERDAM - Als ongeslagen koploper ontving Excelsior thuis hekkensluiter Eindhoven. Wat vooraf een spel tussen kat en muis beloofde te worden, liep uit op een teleurstellende vertoning van de Kralingers. De krappe 1-0 zege bezorgde Excelsior wel een prima uitgangspositie om vrijdag in het thuisduel tegen Dordrecht'90 eerste-periodekampioen te worden. Eén punt is daarvoor genoeg.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Reinder Hendriks probeert Excelsior-speler Cecilio Lopes vergeefs de pas af te snijden. De Rotterdammers zegevierden met 1-0. (Foto: Cor Vos)
En het begon allemaal nog wel zo flitsend voor Excelsior. Al in de vijfde minuut scoorde linkerspits Brian Pinas 1-0. Het Rotterdamse publiek ging er op dat moment eens goed voor zitten; een monsterscore leek in de maak.

De gasten uit Eindhoven hadden immers de vorige vier competitiewedstrijden met ruime cijfers verloren. Het doelsaldo van die ontmoetingen (3 doelpunten voor, 19 tegen) was onthutsend geweest. De grootste opdoffer kreeg Eindhoven vrijdag (7-2 verlies tegen VVV).

Eindhoven had getuige het spel tegen Excelsior lering getrokken uit het debacle in Venlo. De ploeg van Leon Vlemmings speelde gegroepeerd en agressief.

De beste kansen waren niettemin voor Excelsior, maar zoals wel vaker dit seizoen hadden de Rotterdammers moeite met het benutten van de mogelijkheden. Onder anderen spits Cecilio Lopes en middenvelder Buffel verzuimden de voorsprong uit te bouwen.

Het puur verdedigend spelende Eindhoven liet zich soms wel eens op de helft van Excelsior zien, maar het offensieve onvermogen van de Brabanders was groot. Het gevaarlijkste moment ontstond dan ook door een te harde terugspeelbal van Excelsior-verdediger Youssef El Akchaoui, die tot zijn grote opluchting de bal net voorlangs het doel zag gaan.

In de slotfase trok Eindhoven de stoute schoenen aan. De thuisploeg had nog een hele serie kansen gemist en de Brabanders wilden niet alleen de morele winnaar van dit duel zijn maar ook een puntje mee naar huis nemen. De stormloop op het doel van de niet bepaald klemvaste Zbigniew Malkowski liep echter op niets uit. Yvo Jongepier was met een schot op de lat nog het dichtst bij de gelijkmaker.

Excelsior - Eindhoven 1-0 (1-0). 5. Pinas 1-0. Scheidsrechter: De Graaf. Toeschouwers: 1620. Gele kaart: Hendriks, Temrukov, Van Huijksloot (Eindhoven).

Emmen - Heracles Almelo 1-0 (0-0). 84. Weerman 1-0. Scheidsrechter: Buiting. Toeschouwers: 5890. Gele kaart: Kayis (Emmen), Wooding, Hoogeveen (Heracles). Bijzonderheid: 71. Trainer Verbeek van Heracles naar tribune gestuurd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 3 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.