De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 3 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  1,5 ton schadevergoeding na medische blunder
Arts zette vrouw (28)
ten onrechte borst af

Van onze correspondent

   
 

EMMEN - De 28-jarige Lydia van E. uit Emmen krijgt van het Scheper Ziekenhuis in haar woonplaats 155.000 gulden schadevergoeding, omdat een chirurg ten onrechte haar linkerborst en lymfeklieren heeft verwijderd.

De Drentse werd in 1998 geopereerd, nadat de patholoog een kwaadaardig gezwel in haar linkerborst had geconstateerd. Lydia, die vijf weken na de bevalling van haar tweede zoon Dennis een knobbeltje in haar borst voelde, was door haar huisarts uit voorzorg naar het ziekenhuis doorverwezen.

Een echo, röntgenfoto's en een punctie hadden in het Emmense hospitaal geleid tot het verpletterende antwoord van de patholoog: een kwaadaardige tumor van maar liefst vier centimeter groot. Er was volgens de arts maar een oplossing. De borst en de lymfeklieren moesten direct worden verwijderd. Binnen een week en nog voordat de uitslag van een tweede onderzoek bekend was, lag Lydia op de operatietafel.

Onschuldige ontsteking

Een paar dagen na de ingrijpende amputatie moest de Drentse met haar man bij de patholoog en chirurg op gesprek komen. Terwijl de echtelieden met knikkende knieën op de afspraak verschenen omdat zij dachten dat de kanker was uitgezaaid, kregen zij tot hun grote verbazing te horen dat de zogenaamde tumor slechts een onschuldige ontsteking was geweest, die met een penicillinekuur had kunnen worden verholpen.

De artsen boden Lydia meteen hun excuses aan en zonden haar door naar de ombudsvrouw en een psycholoog. De jonge moeder nam echter letselschadeadvocaat mr. J.H. Oosting van de Pals Groep in de arm.

"De verzekering van het ziekenhuis wilde niet over de brug komen met een schadevergoeding, terwijl toch duidelijk was dat er een grove fout was gemaakt", zegt Lydia's advocaat Oosting. "Na 3,5 jaar strijd, heeft Lydia meer dan 1,5 ton schadevergoeding gekregen. Op dit moment is zij samen met haar man en hun twee kinderen aan het genieten van een welverdiende vakantie."

Volgens de letselschadeadvocaat heeft Lydia veel spijt dat ze nooit een second opinion heeft aangevraagd. "Het ging allemaal heel snel. Zij had geen keus."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 3 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.