De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Toekomst Zesdaagse van
Amsterdam gegarandeerd

Van onze speciale verslaggever

   
 

Sinds de baan op Sloten drie jaar geleden overkapt werd, heeft de baanwielersport in Nederland een enorme impuls gekregen. Volgende week kan baancoach Peter Pieters zelfs weer met een serieuze afvaardiging van dertien renners naar het WK in Antwerpen afreizen, waar de hoop op diverse medailles is gevestigd. Dat Danny Stam en Robert Slippens - halverwege de vierde nachts nog steeds derde in de tussenstand met Mathew Gilmore en olympisch kampioen Scott McGrory aan de leiding - Met een subsidie van 3,3 miljoen gulden voor de renovatie van het Velodrome is de toekomst van de Zesdaagse van Amsterdam veiliggesteld. Volgend jaar zal het wielerspektakel in Sloten van 24 tot en met 29 oktober wederom de opening van het Zesdaagseseizoen zijn. "Met dit geldbedrag kunnen we het dak dichtmaken, een verwarmingsinstallatie plaatsen en de trainingshal aankleden tot een multifunctioneel sportpaleisje", zei baandirecteur Frank Boelé opgelucht.

Wethouder Onno Peer bracht gisteren het goede nieuws tijdens de vierde nacht van de Zesdaagse. De gemeente Amsterdam en de deelraad Slotervaart/Overtoomse Veld ondersteunen de initiatieven van het Velodrome, waar dagelijks ruim honderd wielrenners hun trainingskilometers afleggen.

nu al meespelen om de eindzege in een loodzware Zesdaagse is andermaal een bewijs dat Nederland talenten heeft voor deze discipline van de wielersport. "Het was een noodzaak dat de baan geïsoleerd werd", bevestigt Boelé. "In de winter moesten de renners hier trainen met een wollen muts en wanten. Zonder het dichtmaken van de gaten had ik er een hard hoofd in of we hier nog een Zesdaagse konden organiseren."

Wedstrijdleider Patrick Sercu spreekt halverwege deze eerste Zesdaagse in de hoofdstad sinds 32 jaar al over een geslaagde ouverture. "Volgend jaar, wanneer het evenement eind oktober plaatsvindt, kun je ook nog wegrenners gaan uitnodigen. Wanneer vedetten met baanervaring als Leon van Bon en Servais Knaven hier van start gaan, zal dat extra publiek trekken. Daardoor kan dit evenement alleen maar verder uitgroeien.''




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.