De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  VERBAASD PSV MOET SPELEN
   
 

AMSTERDAM - Volgens de officiële mededeling van de KNVB zijn alle clubs in de eredivisie bereid dit weekeinde weer te voetballen. In Eindhoven is dat bericht met verbazing ontvangen. Als het namelijk aan PSV had gelegen, zou er vanavond helemaal niet worden gespeeld tegen NAC. Voorzitter Harry van Raaij vond het ongepast om vier dagen na de terreuraanslagen in Amerika naar Breda te moeten reizen voor een competitiewedstrijd. Uit overleg tussen directie, technische staf en spelers bleek donderdag dat een aantal nog steeds niet fris in het hoofd is.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Harry Van Raaij.
"De gevoelens waren nog heel heftig", meldt woordvoerder Pedro Salazar. "Logisch", vindt Erik Gerets. "We hadden dinsdag al niet willen spelen, worden vervolgens getorpedeerd door Nantes en daarna heeft iedereen tot diep in de nacht naar de tv zitten kijken. Op dat moment merkte ik dat mijn selectie voor een groot deel bestaat uit spelers die veel gevoel voor menselijk leed hebben."

Van Raaij had hierover contact opgenomen met KNVB-directeur Henk Kesler. "Ik zou het heel normaal vinden als er niet wordt gespeeld", luidde zijn standpunt. Gisterochtend kreeg PSV echter te horen dat de wedstrijd tegen NAC, de club van Amerikaan Earnest Stewart, niet kon worden uitgesteld omdat er al unaniem een besluit was genomen. Salazar: "Er was geen draagvlak voor, zei men. Omdat de rest van de wereld ook weer volop draait: theaters, bioscopen, musea. En overal vinden gewoon sportevenementen plaats. We worden dus gewoon verwacht in Breda."

Op De Herdgang vond wederom koortsachtig overleg plaats tussen de betrokken partijen. Gerets gaf zijn spelers de keus om vandaag te spelen of thuis te blijven. Het zou de werkweigeraars niet worden aangerekend. "Maar de spelers willen hun club ook niet in de steek laten", aldus Gerets, die mede namens de voorzitter zijn ergernis uitsprak over het feit dat enkele journalisten en buitenstaanders PSV verwijten misbruik te maken van de situatie om zo de sportieve malaise te verdoezelen.

Gerets: "We wisten dat zulke reacties los zouden komen. Ach, mensen hebben kwaliteiten en gebreken. Hier zie je hun gebreken. Ik vind het niet terecht, we zijn niet laf. Want ik weet hoe mijn spelers werkelijk in elkaar zitten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.