De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Eerste vluchten naar
Amerika vertrokken

   
 

SCHIPHOL - De eerste vluchten van Schiphol naar bestemmingen in de Verenigde Staten sinds de terreuraanslagen zijn gisteren vertrokken. Northwest Airlines en Delta kregen als enige Amerikaanse maatschappijen van de autoriteiten in de VS toestemming om op te stijgen. De inzittenden waren voornamelijk gestrande passagiers, onder wie nabestaanden van doden en vermisten als gevolg van de terreuraanslagen

Op Schiphol is gistermiddag het eerste vliegtuig uit de Verenigde Staten geland, een toestel van Singapore Airlines. De Boeing 777 kwam van Chicago en maakte in Amsterdam een tussenstop om daar 118 van de 200 passagiers uit te laten, bijna allemaal Nederlanders die in Amerika vastzaten.

Daarna vloog de Boeing door naar Singapore. Het vliegtuig kan eigenlijk 300 mensen vervoeren, maar veel Amerikanen met een gereserveerd ticket besloten uit angst niet mee te gaan.

Niet hervat

De KLM heeft de vluchten gisteren nog niet hervat, mogelijk gebeurt dat vandaag. Wel werden de eerste KLM-vluchten naar Montreal en Vancouver uitgevoerd nadat de Canadese autoriteiten het luchtruim voor een beperkt aantal vluchten had heropend.

Het duurt nog vele dagen voor het luchtverkeer naar bestemmingen in Noord-Amerika weer is genormaliseerd. De nieuwe veel strengere veiligheidsmaatregelen zullen daarbij vrijwel zeker voor ongewoon grote vertragingen gaan zorgen.

Passagiers met een ticket voor een vlucht naar Canada of de Verenigde Staten worden geadviseerd vooraf te allen tijde contact met hun luchtvaartmaatschappij op te nemen om langdurig wachten op Schiphol te voorkomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.