De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Twijfel over lot
familie tergend

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - Bij veel Nederlanders heerst nog steeds grote onzekerheid over het lot van familie en vrienden, die zich op het moment van de gruwelijke aanslagen in New York bevonden. De verwantenlijn, het speciale telefoonnummer dat op dinsdagavond werd ingesteld door het Rode Kruis en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werd gisteren nog ruim 300 keer gebeld door verontruste landgenoten. In totaal zijn er al 6000 telefoontjes op het nummer binnengekomen.

Hoeveel Nederlanders er nu nog worden vermist in New York, wil een woordvoerder van VWS niet zeggen. "We zijn momenteel nog steeds hard aan het werk om mensen op te sporen, en nu de telefoonverbindingen verbeteren, gaat dat steeds vlotter. Als we nu met cijfers naar buiten zouden komen, zouden we slechts onnodig paniek zaaien. Zo zijn we ook druk bezig met het terugbellen van mensen om te vragen of ze nog steeds zoekende zijn. Want als ze ons niet laten weten dat iemand boven water is, worden er straks mensen onterecht als vermist gesignaleerd", licht de zegsman toe.

Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken wil nog steeds weinig zeggen over mogelijke Nederlandse slachtoffers van de aanslagen van dinsdag. Het enige dat minister Van Aartsen gisteren kwijt wilde, was dat er aanwijzingen zijn dat zich Nederlanders onder de getroffenen bevinden.

B. Hiensch, de Nederlandse consul-generaal in de VS, bevestigde de woorden van de bewindsman. "Er is nog steeds een aantal Nederlanders zoek. Maar om hoeveel of welke mensen het gaat, kan ik niet zeggen", aldus Hiensch.

Ondanks het feit dat er meerdere landgenoten zijn vermist, hebben verschillende grote Nederlandse touroperators inmiddels een zucht van verlichting geslaakt. Vooral bij OAD Reizen in Holten heerst opluchting. Donderdag waren zij nog twee Nederlandse gezinnen kwijt, waarvan bekend was dat ze plannen hadden gemaakt om dinsdag een uitstapje te maken naar het WTC. Zij waren niet teruggekeerd in hun hotel. Een woordvoerster van de reisorganisatie wist gisteren echter te melden dat de mensen weer terecht waren.

Ook de touroperators NBBS Reizen en Hotelplan weten te melden dat al hun reizigers veilig zijn. Travel Unie International, waarin onder andere Arke Reizen en Holland International zijn vertegenwoordigd, gaat er eveneens vanuit dat al haar klanten ongedeerd zijn gebleven. Woordvoerster P. Egelie: "We hebben in ieder geval geen signalen gekregen dat dat niet het geval zou zijn. Maar ik zal blij zijn als iedereen weer veilig en wel terug is in Nederland."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.