De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rustpauze voor
Gabriela Szabo

   
 

BOEKAREST - De Roemeense atlete Gabriela Szabo heeft een rustpauze tot volgend jaar ingelast. De wereldkampioene op de 1500 meter en olympisch kampioene op de 5000 meter is oververmoeid. Szabo neemt volgende maand niet deel aan de Good Will Games in Brisbane en de Grand Prix-finale in Melbourne.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Gabriela Szabo. (Foto: AP)
Echtgenoot en trainer Gyongyossy verklaarde dat de loopster last heeft gekregen van haar heupen. "Daardoor is ze eigenlijk niet meer in staat aan wedstrijden deel te nemen. Ze blijft in elk geval tot het einde van het jaar aan de kant, misschien zelfs langer."

Een nog onbekende Franse atleet is tijdens de WK atletiek in Edmonton betrapt op het gebruik van het verboden middel nandrolon. De contra-expertise moet nog worden uitgevoerd. De vice-voorzitter van de Franse atletiekbond maakte het nieuws gisteren bekend. De naam van de atleet wilde hij niet prijsgeven.

Sporthelden zijn een groot voorbeeld voor hun landgenoten. Daarom staan zij centraal bij het project Local Heroes, een initiatief van onder anderen CDA-fractievoorzitter De Hoop Scheffer en atletenmanager Jos Hermens. Met sponsorlopen willen zij geld binnenhalen voor projecten die gericht zijn op jongeren in Afrikaanse landen. De bestrijding van aids staat centraal. Gisteren werd in de Tweede Kamer het startsein voor het project gegeven. Eerste Local Hero is Haile Gebreselassie. De olympisch kampioen op de tien kilometer, een grote held in zijn land Ethiopië, doet 10 oktober in Nijmegen mee aan een sponsorloop en laat zeefdrukken van zichzelf verkopen. Naast basisscholieren zullen ook Marko Koers en oud-olympisch kampioene Ellen van Langen aan de loop meedoen. Local Heroes werkt samen met ontwikkelingsorganisatie Memisa.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.