De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vorstelijk afscheid voor 'Mister PSV'
Vorstelijk afscheid voor 'Mister PSV'

door Joan van den Dungen

   
 

EINDHOVEN - Onder massale belangstelling en in een zee van bloemen is gistermiddag een van Eindhovens meest kleurrijke miljonairs, zonnebrillenkoning en 'Mister PSV' Eddy Dubbelboer (41) begraven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 26kb)
Onder massale belangstelling en in een zee van bloemen is gistermiddag een van Eindhovens meest kleurrijke miljonairs, zonnebrillenkoning en 'Mister PSV' Eddy Dubbelboer (41) begraven.
De bekende PSV-supporter en levensgenieter kwam vorige week bij een verkeersongeval om. Zijn beste vrienden, onder wie projectontwikkelaar Harry van de Moesdijk, hadden het groots afscheid georganiseerd. "Eddy heeft geleefd als een vorst en krijgt een afscheid als een vorst."

Het plein voor de Eindhovense Sint Joriskerk was met dranghekken afgezet om een mensenmenigte op afstand te houden. Duizenden belangstellenden stonden langs de route van de kerk naar de Sint-Jorisbegraafplaats, waar nog eens vele honderden bloemstukken lagen te wachten.

Met zijn flamboyante levensstijl, zijn humor en zijn gave om alles voor elkaar te krijgen was Dubbelboer een bekend figuur, niet alleen in de voetballerij, maar ook in showbizzkringen. Onder anderen Frank Arnesen, Marco Bakker, Aad de Mos, Soren Lerby, Aron Winter, Inge de Bruijn en talloze bekende oud-PSV'ers bewezen hem de laatste eer.

In de kerk droeg Ronald Koeman een beladen gedicht voor over zijn hechte vriendschap met Eddy Dubbelboer. André Hazes en Lee Towers zongen ieder een afscheidslied. Operazanger Jorge Castro bracht het Ave Maria, begeleid door dirigent Harry van Hoof.

Een van de vele anekdotes over 'regelneef' Dubbelboer, verteld door zijn naaste medewerker van zonnebrillenfirma Euro Optics: "Toen Aad de Mos trainer van PSV was, zei hij tegen Eddy; Als je ooit vijf vip-kaarten voor een wedstrijd nodig hebt, moet je me maar bellen. Da's goed, antwoordde Eddy, en als jij er 35 nodig hebt, moet je mij maar bellen."

Zijn echtgenote Yvonne van Hout, zelf zangeres, zong dapper If I had never met you. Zij maakte er geen geheim van dat haar huwelijk de laatste maanden in een crisis verkeerde, maar zei ten overstaan van een volle kerk dat hun liefde onaantastbaar was.

De bijzondere uitvaart werd in het PSV-stadion afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

• Ronald Koeman (rechts) draagt samen met andere vrienden van Eddy Dubbelboer diens kist naar de begraafplaats in Eindhoven. FOTO: JOHN CLAESSENS




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.