De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Oremans boekt krappe
zege tegen Gubacsi

Van onze speciale verslaggever

   
 

NEW YORK - Zij denkt aan stoppen en houdt het inderdaad eind 2002 voor gezien. Maar Miriam Oremans wil haar huid tot die tijd zo duur mogelijk blijven verkopen. Bijna in haar eentje neemt zij het vaderlandse vrouwentennis op sleeptouw, ook al omdat de rest van de dames ver is weggezakt op de wereldranglijst. En Miriam Oremans, die begin september 29 wordt, heeft haar verblijf op het stikbenauwde Flushing Meadows zelfs weten te rekken.

In een partij, die bij vlagen het aankijken niet waard was, ontdeed Oremans zich in drie sets van de nauwelijks bekendheid genietende Zsofia Gubacsi. De Hongaarse wilde wel, maakte het de Berlicumse in de eerste set moeilijk, won zelfs de tweede, maar kwam tegen het opslag- en volleygeweld van de nummer 74 van de wereld uiteindelijk eenvoudigweg kracht te kort: 4-6, 6-4, 3-6. Typerend voor het niveau van de partij was het slot van de eerste set. Op het tweede setpoint voor Oremans produceerde Gubacsi een dubbele fout. Niet alleen wist zij de gifgele kogel niet in het juiste vak te plaatsen, tot twee keer toe maakte zij ook voetfout. De lijnrechter was onverbiddellijk en het pleit in de eerste doorgang was beslecht: 6-4.

Evenals in de eerste kwam Oremans ook in de tweede set een break achter (2-4), maar ditmaal kon zij dat schoonheidsfoutje niet rechtzetten (4-6). Pas in de derde set kreeg zij de taaie Hongaarse, wier tweede service met een slakkengang over het net kwam, definitief op de knieën: 6-3.

In de volgende ronde ontmoet zij in Angeles Montolio een oude bekende. De Spaanse als 27e geplaatst, kwam in de Nederlandse competitie uit voor de Apeldoornse vereniging De Manege. Twee keer stonden de kemphanen binnen twee weken tegenover elkaar. Op gravel zegevierde Montolio, tijdens de play offs, die wegens regen in de hal moesten worden afgewerkt, won Oremans namens de latere landskampioen Halfweg uit Spijkenisse. Het Hollandse weer (regen) kwam voor de Nederlandse, die als een van de weinige speelsters in het internationale circuit blijft volharden in het serve-en-volley-spel, dus als geroepen.

Ook de groen geverfde hardcourtbanen op Flushing Meadows, waar gisteren de US Open in volle hevigheid losbarstte, hebben het predikaat snel opgespeld gekregen. Hetgeen inhoudt, dat Miriam Oremans verre van kansloos is om Angeles Montolio opnieuw te verschalken. "Zij is niet de allergrootste en de bal stuit op deze ondergrond hoog op. Ik heb nog een dagje om mijn tactiek uit te stippelen", aldus Oremans.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.