De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord trekt NAC-doelman Babos aan als vervanger
Bliksemtransfer Dudek
naar Liverpool
zo goed als rond

   
 

ROTTERDAM - Twee maanden later dan verwacht vertrekt Feyenoord-doelman Jurek Dudek waarschijnlijk alsnog naar Engeland. Niet naar Arsenal, waarmee de Poolse mijnwerkerszoon afgelopen zomer tot mondelinge overeenstemming kwam over een vijfjarig contract, maar naar Liverpool. De transfer is zo goed als rond. De keeper zelf heeft immers al een akkoord bereikt met 'The Reds'. Alleen de clubs onderling moeten er nog uit zien te komen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
De duim gaat omhoog bij Jurek Dudek. Eerder ketste een transfer naar Arsenal af, maar nu vertrekt hij waarschijnlijk alsnog naar het Engelse Liverpool. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Volgens Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik is daar echter nog lang geen sprake van. "Tot maandagavond kwart over acht heb ik geen officieel bod van het bestuur van Liverpool ontvangen, terwijl ik daar meerdere malen om heb gevraagd. Het enige bod dat wordt genoemd, komt van de agent die namens Liverpool onderhandelt. Hij noemt een prijs van 14,2 miljoen gulden en voegt eraan toe dat het bod niet door Liverpool kan worden bevestigd. De kantoren van de club zijn vanwege de feestdag Bank Holiday gesloten. Het bod van 14,2 miljoen gulden is hetzelfde als enkele weken geleden. Dat terwijl ik destijds direct heb aangegeven dat onze vraagprijs 24 miljoen gulden is, met daarbij de toevoeging dat ik bereid ben me rond die 24 miljoen gulden flexibel op te stellen. Ik vrees dus dat de afstand onoverkomelijk is. Te meer daar bijvoorbeeld FC Twente nog meer vraagt voor Boschker dan Liverpool biedt voor Dudek."

Volgens andere bronnen binnen de club is de transfer van de Pool wel degelijk aanstaande. Feyenoord zou ongeveer Hfl.20 miljoen ontvangen voor Dudek, die in dat geval bij Liverpool de concurrentie moet aangaan met Sander Westerveld, de reserve-goalie van het Nederlands elftal. De naam van Westerveld wordt echter ook in verband gebracht met Ajax. Feyenoord, dat er steeds rekening mee heeft gehouden dat Dudek alsnog De Kuip zou verlaten, heeft in principe Gabor Babos van NAC reeds als zijn vervanger aangetrokken. De Hongaar, die gisteravond samen met PSV'er Mark van Bommel tijdens het Voetballer van het Jaar-gala de Zilveren Schoen ontving voor zijn denderende prestaties in het voorbije seizoen, heeft een gelimiteerde transfersom van zo'n tien miljoen gulden in zijn contract staan.

De bliksemtransfers hebben alles te maken met het feit, dat vrijdag aanstaande de inschrijvingsperiode voor de Champions League eindigt. Liverpool, dat in poule B ingedeeld is bij Borussia Dortmund, Dinamo Kiev en Boavista, kan zodoende gebruikmaken van de diensten van Dudek. Feyenoord op zijn beurt op die van Gabor Babos in de kraker tegen Bayern München, op woensdag 12 september in Rotterdam.

Voor Dudek zelf, die zondag in de klassieker tegen Ajax werd bekeken door Liverpool-manager Gerard Houllier en diens assistent Phil Thompson, komt de aanstaande overgang als een donderslag bij heldere hemel. Eigenlijk had de doelman alle hoop laten varen om dit seizoen nog in de Premier League te spelen. Die hoop werd een paar maanden geleden namelijk de bodem ingeslagen, toen Feyenoord en Arsenal het maar niet eens konden worden over een vergoedingsbedrag voor de goalie. Ten langen leste kocht Arsenal maar Mark Wright van Ipswich Town.

De eerste indicatie dat Dudek toch weleens tussentijds kon vertrekken, werd duidelijk toen Feyenoord pal voor het seizoen Henk Timmer van AZ contracteerde. Plots zaten de Rotterdammers met drie volwaardige keepers, want ook Malkowski staat op de loonlijst bij Feyenoord. Timmer en Babos moeten de populaire Dudek doen vergeten. Evenals eerder deze zomer bij Arsenal gaat de Pool een vijfjarige verbintenis met Liverpool aan. Daarover werd gisteren druk getelefoneerd en gefaxt ten einde de 'deal' zo snel mogelijk af te ronden. Dat er haast bij de bliksemtransfers was geboden, komt doordat zowel Dudek als Babos uit een niet EG-land komt, waardoor de administratieve afwikkeling minimaal drie dagen in beslag neemt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.