De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Dekker topfavoriet in
Ronde van Nederland

door Bert Schaap

   
 

ROTTERDAM - Erik Dekker, wie anders? Met deze kop wordt op pagina 19 van het rondeboek van de Ronde van Nederland uitvoerig stilgestaan bij de eindoverwinning van Dekker in de 40e editie. Twaalf maanden later stond de tijd in sportpaleis Ahoy' even stil. Opnieuw is Dekker de huizenhoge favoriet om zaterdagmiddag vanuit Landgraaf met een oranje trui naar huis te rijden. Tot donderdag kan de vedette van de Rabobank zich gedeisd houden om in de tijdrit naar Denekamp opnieuw een optie op de eindzege te nemen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Bart Voskamp verovert op het NK tijdrijden in Dronten de titel. (Foto: Cor Vos)
In Ahoy' drukte ploegleider Theo de Rooy gistermiddag de opgeklopte verhalen over een vakantieweekje van Dekker rigoureus de kop in. Afgelopen zondag was de Drent de enige renner van het oranje-collectief die in het Kampioenschap van Zürich zichzelf voorin kon handhaven. Grote namen als Boogerd, Den Bakker, Verheyen en de gebroeders Zberg genoten van een snipperdag. "Ik heb de hele dag zitten kijken naar toprenners die eraf wapperden", nam De Rooy zijn mannen in bescherming. "Toen de kopgroep ontstond, reden er allemaal eenlingen en zat Dekker erbij. In de aanloop naar deze Wereldbekerwedstrijd hebben wij afgesproken dat wij na afloop verder zouden kijken. Door de fraaie vijfde plaats van Dekker is de druk er met betrekking tot de Wereldbeker even van af. Pas in Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije moet de accu weer op spanning komen. Door het etappeschema van de Ronde van Nederland krijgt hij een paar dagen rust. Vorig jaar stond er meteen een proloog op het programma en ging Dekker na zijn eindzege helemaal onderuit om niet meer op te krabbelen. Pas donderdag moet hij in de tijdrit voluit gaan en kijken wij daarna opnieuw verder. Tot die tijd zijn andere coureurs aan de beurt om voor een verrassing te zorgen."

Arend Scheppink liep met dezelfde plannen door Ahoy'. Op het NK tijdrijden in Dronten, dat door de afwezigheid van een aantal toppers danig gedevalueerd was, veroverde Bart Voskamp de nationale titel. Remco van der Ven en Jan van Velzen maakten het succes voor Bankgiroloterij compleet. "Voskamp en Van der Ven moeten het voor ons in de tijdrit gaan doen", keek de gedrongen manager vooruit. "In de sprint rijden wij voor Rudie Kemna en Stefan van Dijk."

Voor Jeroen Blijlevens staat de komende week in het teken van zijn eindexamen. Ook met de trui van Lotto om zijn schouders kon 'Jerommeke' niet één overwinning boeken. Met een etappezege op zak praat Blijlevens iets makkelijker over zijn toekomst. Mocht hij opnieuw falen, dan zal zijn naam waarschijnlijk ontbreken in het volgende rondeboek van de Ronde van Nederland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.