De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 28 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Dieven tanken voor
ruim ƒ12.000

Van onze correspondent

   
 

ZUIDWOLDE - Wendy Duinkerken uit Zuidwolde zit in zak en as nadat dieven in twee weken tijd voor meer dan 12.000 gulden met haar gestolen tankpasje hebben getankt. De 21-jarige Drentse ontdekte op 4 augustus dat haar portemonnee was verdwenen. Daarin zaten diverse bankpasjes, die ze onmiddellijk liet blokkeren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 27kb)
Wendy Duinkerken uit Zuidwolde. (Foto: Bert Wieringa)
Maar Wendy vergat dat in haar portemonnee ook een pasje van de ZDO Kreditank zat, met bijbehorende pincode, waarmee zij op krediet kon tanken bij benzinestations van het Zuid Drents Oliecentrum (ZDO). Twee weken later kreeg ze van ZDO het verzoek of ze haar banksaldo wilde aanvullen omdat ze rood stond. Zij zou met haar Suzuki 79 maal voor in totaal ƒ12.640 hebben getankt.

Blokkeren

Het huilen staat Wendy nader dan het lachen. Ze geeft onmiddellijk toe dat het dom is geweest om de pincode bij het pasje te bewaren. Maar dat de dieven voor zo'n astronomisch bedrag konden tanken, begrijpt ze niet. "In de voorwaarden van de ZDO staat duidelijk dat het tanken wordt geblokkeerd als het saldo op de bank niet meer toereikend is. Er stond maar ƒ900 op mijn rekening toen de pas werd gestolen. Dus wat er daarna nog is getankt, is niet voor mijn rekening", stelt Wendy.

Haar vader en haar schoonvader probeerden met de ZDO-directie een passende oplossing voor het drama te vinden. Zonder succes. "Bij de ZDO had veel eerder een lampje moeten gaan branden dat er iets mis was toen er opeens zo ontzettend veel werd getankt. De schade was dan een stuk minder geweest", briest vader Henk Duinkerken. Hij stapt naar de rechter omdat hij vindt dat het oliecentrum de tankpas te laat heeft geblokkeerd.

"Het is triest dat dit is gebeurd", reageert ZDO-directeur A. Brink. "Wij kunnen er echter niets aan doen. En tussen het moment dat iemand rood staat en het moment dat er bij onze bank alarm wordt geslagen, zit nu eenmaal een periode van zes of zeven dagen." Brink heeft Wendy's vader een korting per liter brandstof aangeboden, maar dat werd van de hand gewezen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 28 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.