De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

AZ speelt met vuur AZ speelt met vuur
"Fire, fire", schalde het uit de luidsprekers in de Alkmaarder Hout. Het in slaap gesukkelde publiek was echter al lang tot de conclusie gekomen, dat van heilig vuur bij de AZ-spelers geen sprake was geweest.
Menzo stopt strafschop
De amateurs van AGOVV, die hopen op korte termijn een betaald voetbalorganisatie te worden, versloegen Go Ahead met 3-1. Doelman Stanley Menzo was uitblinker bij AGOVV.
FC Twente kansloos na slechte start
FC Twente kansloos na slechte start
Met een eigen interpretatie van een 'heers en verdeel-politiek' is PSV weer een prijs rijker. Heersen deed de landskampioen in het duel om de Johan Cruyff Schaal; verdelen bleek problematischer.
Edgar Davids eist publiekelijk
excuus van FIFA-voorzitter

Edgar Davids spant een kort geding aan tegen voorzitter Sepp Blatter van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij eist dat de preses publiekelijk zijn excuses aanbiedt.

Ook bondsarts weg bij Oranje
Na assistent-bondscoach Frank Hoek stapt ook bondsarts Huib Plemper op bij het Nederlands elftal. Na een gesprek met Van Gaal besloot Huib Plemper met onmiddellijke ingang zijn taken neer te leggen.

Yegorova beleeft weinig plezier aan wereldtitel Yegorova beleeft weinig plezier aan wereldtitel
Met weinig genoegen zal Olga Yegorova terugdenken aan haar eerste wereldtitel. Voor, tijdens en na de finale op de vijf kilometer werd de Russische atlete door het publiek uitgejouwd, de gebruikelijke ereronde liet ze daarom maar uit eigen beweging aan zich voorbij gaan, van haar tegenstandsters werd ze alleen door haar landgenoten en de Ethiopische Worku gefeliciteerd en de internationale persconferentie had meer weg van een inquisitie.
Tweede jeugd voor Jalabert
In de Tour de France won Jalabert twee etappes en de bergtrui, in San Sebastian kreeg de renaissance van een groot kampioen nog meer gestalte.
Tweede jeugd voor Jalabert
Racing Day Assen trekt ondanks<BR>wateroverlast veel publiek Racing Day Assen trekt ondanks
wateroverlast veel publiek

Bijna 40.000 toeschouwers waren gisteren dapper genoeg om de overvloedige regenval op het TT-circuit van Assen urenlang te trotseren.
AS Roma te sterk voor Ajax
Een opmerkelijk behoudend Ajax heeft in Berlijn een oefenwedstrijd tegen AS Roma met 1-2 verloren.

Sander Westerveld: weer prijs
Doelman Sander Westerveld is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Zijn ploeg Liverpool won de Charity Shield tegen Manchester United. Hijzelf werd verkozen tot 'Man of the Match'.
Sander Westerveld: weer prijs
MAKAAY SCHIET MET SCHERP MAKAAY SCHIET MET SCHERP
Nog voordat er een bal heeft gerold in de Primera Division, bewees Deportivo La Coruna dat het nieuwe Real Madrid met Zinedine Zidane niet onoverwinnelijk is. Depor versloeg de Real in de finale van het Teresa Herrera-toernooi met 2-1.
Davenport verslaat Seles
Lindsay Davenport en Monica Seles bestreden elkaar in de Amerikaanse finale van het tennistoernooi in Los Angeles. Na de winst van Davenport op de Française Nathalie Tauziat versloeg Seles verrassend de nummer één van de wereld, Martina Hingis.
Davenport verslaat Seles
Liefers houdt zich staande in finale 1500 Liefers houdt zich staande in finale 1500
In de WK-finale in Edmonton prolongeerde Hicham El Guerrouj, geholpen door twee landgenoten, kinderlijk eenvoudig zijn wereldtitel: 3.30,68 minuten. Gert-Jan Liefers hield zich in de snelle race goed staande.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.