De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 19 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nieuwe wekelijkse
loterij: hoofdprijs
500.000 euro

door Michiel Hoogers

   
 

DEN HAAG - Onder de fantasienaam Dayzers start de Staatsloterij vandaag een nieuwe loterij met iedere week een hoofdprijs van 500.000 euro (ƒ1,1 miljoen). Deze loterij is gebaseerd op het idee van een geluksdag. Zo hebben de spelers niet alleen kans om geldprijzen te winnen, maar kan het ook gebeuren dat zij bij de kassa in een supermarkt hun boodschappen niet hoeven af te rekenen.

Deelnemers kunnen zich abonneren op Dayzers voor 3,5 euro (ƒ7,71) per lot. Ze mogen zelf de cijfercombinatie van hun lotnummer kiezen, die een datum voorstelt.

Letters

Zo kan iemand de cijfers 1907 nemen omdat 19 juli zijn verjaardag, trouwdag of geluksdag is. De organisatie vult de vier cijfers met drie willekeurige letters aan. Dat heeft commercieel directeur Pim Bomas van de Staatsloterij gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.

Drie jaar geleden probeerde de Staatsloterij een dergelijke loterij, toen Verjaardagsloterij genaamd, op de markt te brengen. De loten waren gedrukt en de ondersteunende televisieshow werd al vertoond toen de concurrerende Nationale Postcodeloterij via de rechter een stokje voor de lancering stak. "Nu zijn er geen juridische beletselen", stelt Bomas. "De eerste trekking is op zaterdag 11 augustus."

Volgens de Staatsloterij-directeur biedt de Nederlandse kansspelmarkt volop ruimte voor nieuwe loterijen. "Hier besteedt een gezin gemiddeld 400 gulden per jaar aan kansspelen", zegt hij. "In andere landen is dat veel meer: in Spanje bijvoorbeeld tien keer zoveel. Met deze nieuwe, snellere en leukere loterij boren we een nieuw publiek aan."

Bomas wil met Dayzers verder gaan dan alleen de lotenverkoop. Het is de bedoeling dat deelnemers een eigen pasje krijgen. Op vertoon hiervan bij bijvoorbeeld supermarkten, benzinestations en pretparken loopt de speler de kans niet te hoeven betalen. "Dan is het zijn geluksdag", verklaart Bomas, die nog in onderhandeling met winkelketens, oliemaatschappijen en platenzaken zegt te zijn.

Vanaf vandaag liggen de Dayzers-deelnameformulieren bij de 3000 verkooppunten van de Staatsloterij. De komende weken krijgen alle 1,5 miljoen Staatsloterij-abonneespelers een folder van de nieuwe loterij in de bus. Voorlopig is deelname alleen mogelijk via een abonnement.

De Staatsloterij verwacht dat de nieuwe loterij een jaaromzet van honderd miljoen gulden zal halen. De organisatie zelf draait een omzet van anderhalf miljard gulden per jaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 19 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.