De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Waterpolosters vijfde

Van onze waterpolomedewerker

   
 

BOEDAPEST - Met een verzilverde strafworp, vijf seconden voor tijd bezorgde Danielle de Bruin de Nederlandse waterpolosters gisteren een vijfde plaats op het Europees kampioenschap.

De 10-9 zege op Spanje kwam niet overtuigend tot stand. Nederland had het duel al in een vroeg stadium kunnen beslissen, maar de ploeg liet in de openingsperiode vier overtalsituaties onbenut.

In het verloop van het duel ging Nederland evenmin zorgvuldig met de kansen om. Hierdoor kon Spanje tot het eind van de wedstrijd in het kielzog van Oranje blijven en was er een strafworp nodig om het duel te beslissen.

"Het was close", concludeerde ook bondscoach Paul Metz. "Dit hadden we vooral aan onszelf te wijten. We maakten fouten waar we hadden moeten scoren. Maar ons doel voor vandaag was te winnen en als vijfde het toernooi te beëindigen."

Danielle de Bruin, die na de halve finales de topscorerslijst in Boedapest nog aanvoerde, hield vanaf vier meter het hoofd koel. Tot tevredenheid van de Hongaarse speaker die omriep dat het Nederlands voetbalelftal nog een voorbeeld aan haar kon nemen. "Ik vond dat ik hem moest nemen. Ik had het zelfvertrouwen ervoor", aldus de speelster van Assuran/Donk.

De Bruin, die ondanks haar 23 jaar met Gillian van den Berg de meest ervaren speelster is van Oranje is tevreden met de vijfde plaats en noemt het een geslaagd toernooi. "We winnen hier twee keer van Spanje. Weliswaar niet overtuigend, maar ook met slecht spel hebben we toch een goed resultaat neergezet.

Het meest aansprekend vond De Bruin het gelijke spel tegen Hongarije. "We weten dat we het kunnen. Dat geeft hoop voor de toekomst, want we hebben een jonge ploeg." De finale van het EK gaat zaterdag tussen Italië, dat met 7-1 te sterk was voor Griekenland, en Hongarije, dat in de halve finale Rusland met 7-6 versloeg.

De Nederlandse mannen spelen vandaag om de negende plaats tegen Duitsland.

Statistieken: Nederland-Spanje 10-9 (2-2, 3-3, 3-3, 2-1). Doelpunten Nederland: Oostendorp 5, De Bruin 2, Kappen 1, Van den Berg 1, Guichelaar 1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.